• OVERVELDET: Ulf Skårholen fra Løten var en av flere tusen som deltok på ulvedemonstrasjonen i Oslo mandag. FOTO: Privat

- Dette var en fenomenal happening! 40 busser fra øverst i Nord-Trøndelag til Agder-fylkene viser hvor sterkt samholdet i Bygde-Norge er, og hvor alvorlig denne saken er, sier Skårholen. 

Ifølge politiet skal rundt 2.500 personer ha deltatt i demonstrasjonen som startet med appeller foran Stortinget, før folkemengden gikk i fakkeltog til Statsministerens kontor. Skårholen forteller at det var en stor opplevelse at så mange møtte opp. 

- Det gikk rundt 25 minutter fra budstikka ble levert til statssekretæren til de siste i toget ankom plassen. Det trøkket som var foran Stortinget, var en unik opplevelse, sier han. 

Også fra Hedmarken hadde mange tatt turen til hovedstaden. 

- Det var en fenomenal oppslutning også fra vårt område. Det måtte settes opp ekstrabuss fra Romedal senest i dag, sier han. 

Spent

Skårholen er trygg på at de har fått fram budskapet sitt klart og tydelig. Tirsdag kommer ulvesaken opp i Stortinget på nytt.

- Det er ingen tvil om at vi har fått synliggjort saken. Nå er vi veldig spente på hva som skjer i Stortinget i morgen (tirsdag). Det er ikke kjent om det er en avtale på plass ennå, og vi vet ikke om det er en fast løsning, sier han.

Mandag foreslo regjeringen å utvide lisensjakta på ulv med seks uker. Skårholen forteller at det ble diskutert på bussen inn til Oslo mandag. 

- Vi funderte på hvorfor de skal utvide fellingsperioden uten å skulle felle ulv. Det er bare flammedemping for å få fokus bort fra saken, sier han. 

– Grensen nådd

Ulvedemonstrasjonen er den andre på drøyt tre uker.

– Dette er veldig spesielt og har aldri skjedd før, sa Aps Terje Aasland i sin appell. I likhet med de andre appellantene understreket han at regjeringen ikke kan gå på tvers av Stortingets vedtak og stortingsflertallet.

Tirsdag skal ulvesaken igjen opp i Stortinget.

– Grensen er nådd, ropte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til vill jubel fra tilhørerne.

– Regjeringen har oversett både stortingsflertallet og folkeviljen. Men dette går ikke over, fastslo han.

Frykter flere ulv

I rovdyrforliket som ble vedtatt i fjor, bestemte Stortinget et bestandsmål på mellom fire og seks ulvekull. I fjor økte bestanden med sju kull i ulvesonen.

– Det kan bety at bestanden øker med 50 ulv til våren. Det vil få konsekvenser for hele beitenæringen i Sør-Norge, sa Ståle Støen fra Hedmark Bonde- og småbrukerlag.

Fakkeltoget ble avsluttet foran Statsministerens kontor med overrekkelse av et klart ulvebudskap fra skogene til statssekretær Tom Erlend Skaug (H).

Langs veien måtte demonstrantene imidlertid tåle fyord fra ulveforkjempere og dyrevernere.

– Skam dere! Pass på sauen deres sjøl, var budskapet. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.