Nye Veier har sagt de kan bygge nytt kryssingspunkt og legge om dagens trasé for 165 millioner kroner.

Blir bygging av kryssingspunktet utsatt, vil kostnadene stige til en halv milliard kroner.

Bane Nor har vurdert forespørselen:

«Det ligger ikke innenfor Bane Nors mandat å svare på spørsmålet om finansiering», skriver prosjektdirektør Anne Siri Haugen i Bane Nor.

Det er det opp til Jernbanedirektoratet å ta stilling til.

«Dersom det kan bli aktuelt å gå videre med en løsning der kryssingspunkt for framtidig dobbeltspor bygges samtidig med 4-felts E6, må valg av løsning og premisser vurderes nærmere», skriver Haugen i svaret til Nye Veier.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.