1. januar etablerte Anders Lurven Enberget foretaket Østlandet Guide & Fritid. Nå skal han sørge for turopplevelser både i Løten og andre steder på østlandet.

Så langt har han vært på noen test-turer med kompiser, men målet er å få med seg større grupper ut i det fri.

– I Løten har vi mye, som Svartbekkens rettersted, kirkeruinene, Korpereiret og Evenstenen. På Gjetholen er det flust av historie. Det er nok å ta av, sier Enberget, som ser for seg å arrangere den første lokalhistoriske turen allerede i mars.

HAR MANGE PLANER

Enberget er født, oppvokst og bosatt i Brenneriroa. Planen om å vise fram Løtens historiske plasser har han hatt lenge.

– Lokalhistorie er alltid morsomt. Jeg har grubla på å dra i gang dette i flere år. Nå er ungene blitt større; minstemann går på ungdomsskolen. Da har jeg mer frihet selv.

Nå har han fått på plass Facebook-siden «Østlandet Guide og Fritid». En nettside kommer snart opp, og flyers og visittkort er under produksjon.

Til daglig jobber Enberget som salgskonsulent, men planen er å kunne leve av det nye foretaket. Han ser for seg å drive med langt mer enn bare å arrangere turer:

– Jeg kan ta på meg alt fra snømåking til å hjelpe eldre med å handle, i tillegg til for eksempel lett hytteservice eller å ta unger med på fisketur. I tillegg er jeg fotograf og selger en del bilder.

KAFFE OG LOKALHISTORIE

Turene han legger opp, vil stille svært ulike krav til deltakerne. Mens noen skal foregå til fots og var et par timers tid, inkludert kaffe og lokalhistorie, vil andre bli for dem med en større friluftslivsinteresse. Rondane skal brukes en del, og blant annet jobber han med å få til moskussafari.

– Mulighetene er uante, det er ingen begrensninger, sier Enberget, som selv alltid har vært et friluftsmenneske.

Også utlendinger skal tilbys en smak av norsk natur gjennom hans nye foretak.

– Jeg vil rette det mot nederlendere og tyskere. De klikker i vinkel om de får se en elg!

I første omgang skal han få foretaket opp og gå. På sikt kan Østlandet Guide & Fritid få eget lokale i Løten.

– Men jeg må ta én ting av gangen. Nå er jeg på utkikk etter flere samarbeidspartnere i Hedmark og Oppland. Og jeg har et par sponsorer på plass, men jeg skulle gjerne hatt flere, sier turarrangøren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.