Onsdag presenterte rådmann i Løten, Tollef Imsdalen, sitt forslag til budsjett for 2017. I forslaget legges det opp til at virksomhetene i kommunen får de samme økonomiske rammer som de har i år. Det legges ikke opp til noen kutt i 2017. Noen endringer fra årets budsjett er det allikevel foreslått.

Les også: Vil investere i rusomsorg og robot 

– Den største forandringen fra årets budsjett er på barnehagesiden. Blant annet blir det et fullt års drift på den nye avdelingen Kongla, sier Imsdalen.

Rådmannen har foreslått en styrking av barnehagene i Løten med 2,05 millioner kroner, og det er området det er foreslått den største styrkingen. I tillegg til et fullt års drift på den nye avdelingen Kongla, som ble åpnet i Sentralen i høst, er det også foreslått økte tilskudd til private barnehager, og redusert foreldrebetaling.

Ny barnehage

I økonomiplanen for de neste fire årene er det lagt inn penger til en ny barnehage i Løten. Men det er først i 2020. Fram til den tid er det et stramt investeringsbudsjett, med lite rom for ytterligere investeringer.

– Dette må ses opp mot forventet vekst i antall barn i barnehagealder i Løten, sier Imsdalen.

Kjell-Erik Nordahl (H) mener man burde vært tidligere ute med nye barnehage. – Avdelingen Kongla var en hastesak og en kortsiktig løsning. Det fører til at vi må ta en større investering på et senere tidspunkt. Det viser seg nå, med kostbare strakstiltak, at man er for sent ute med ny barnehage, sier han

Penger til bygging

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) er glad for satsingen på barnehager.

– Det er gjort mange gode grep mot de unge, med ny lekeplass, Ungdommens hus, musikkbinge og åpning av barnehageavdeling.Med styrkingen har vi fortsatt barnehagegaranti i Løten, sier hun. Det er foreslått 47,7 millioner kroner til investeringer i 2017. Den største posten på investeringsbudsjettet er 17 millioner til nye lokaler og samlokalisering av Løten ved og service og Løten Arbeids- og Opplæringssenter. Dette er det også satt av penger til i 2018. Marte Larsen Tønseth (Sp) er glad for at man kommer i gang med dette, etter en diskusjon som har gått over flere år.

– Det er etterlengtet og nødvendig, sier Tønseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.