Sammen med Hesteespen og Budor Gjestegård arrangerer Basecamp Even & Kickoff gratis familiedag med julemat og aktiviteter på Budor en lørdag i desember. 20 personer fra fem familier er påmeldt til arrangementet, som er fullbooket.

– Vi gjør dette for dem som trenger det mest. Det er mange som trenger et sånt tilbud, som føler at de kanskje ikke strekker til for barna sine i jula, sier Lars Bryhn Nyland i Basecamp.

NISSEN KOMMER

På Budor blir det kjøring med hest og slede, nissen har meldt sin ankomst, og det blir ulike aktiviteter.

– Ideen er å skape en hyggelig dag. Barn fra økonomisk vanskeligstilte familier faller ofte utenfor. Det er vondt å være den eneste eleven i klassen som ikke har noe spennende å fortelle om på skolen når jula nærmer seg, sier Nyland.

– Det er mange som gruer seg til jul.

FANT FAMILIER SELV

Arrangørene henvendte seg til kommune, sosialkontor, barnevern og Nav i håp om hjelp til å finne deltakere, men Nyland forteller at det var lite hjelp å hente.

– Vi ba om hjelp til å plukke ut noen deltakere, men på grunn av taushetsplikten lot ikke det seg gjøre. Derfor har vi funnet familiene selv, forteller Nyland.

Basecamp har arrangert førjulsselskap for vanskeligstilte to ganger tidligere.

– Dette er en tradisjon vi fortsetter med, sier Nyland.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.