Det er nemlig en stund siden sist jobben som bestyrer i Løiten Almenning var ledig. De siste 30 årene er det Arne Erik Myhre som har vært bestyrer. 1. september gir han stafettpinnen videre til Endre Jørgensen.

– Det er en spennende jobb i en solid bedrift. Løiten Almenning er også en viktig samfunnsaktør i bygda, og det trigger meg. Men jeg blir ikke her i 30 år, da vil jeg ha passert 85 år, sier Jørgensen til HA.

Løtensokningen har siden 2003 vært daglig leder i regnskapsbyrået Vekstra AS. Om noen måneder tar han fatt på nye oppgaver i hjemkommunen. De siste fire årene har han sittet i styret i Løiten Almenning, så han kjenner bedriften godt fra før.

– Men jeg er bevisst på at det er en helt annen rolle jeg nå skal inn i, sier han.

Ser muligheter

– Hva blir dine første oppgaver i jobben?

– Jeg må bli kjent med bedriften i hverdagen. Og vi skal få inn en ny organisering. Den skal bli mer tydelig mot de områdene vi driver på, sier Jørgensen, som er klar på at han vil ta med seg erfaringer fra både Myhre og de andre ansatte.

Han mener det er flere sider ved driften som blir viktig framover.

– Skogen, som er grunnlaget for almenninga, er godt drevet, og vi må sørge for å beholde det sånn. Å få på plass hyttetomter og infrastruktur på Budor blir også viktig.

Planene om alpinanlegg og hytteområde i Nordhuelia er foreløpig lagt på is. Jørgensen vil ikke ta opp igjen dette med det første.

– Det vil være viktigere å få mest mulig ut av investeringene som er gjort på Budor. Det har en god posisjon i nærområdet, og er også nære steder som Romerike, sier han.

Ingen revolusjon

56-åringen forteller at han ikke har noen planer om de store endringene.

– Det blir endringer i organisasjonen, og tydeligere fokus på de strategisk viktige områdene. Ikke en revolusjon, men endring blir det, sier han.

– Slik som jaktturisme snakkes det mye om i disse dager. Hvordan ser du på mulighetene for dette i Løten?

– Det ligger ikke noe i korta at det vil bli tydelig flagget. For det første har vi store oppgaver i kjernevirksomheten. For det andre er jakt en viktig del av godet for dem som bor i bygda. Men det er ikke dermed sagt at vi ikke skal se på mulighetene som er der, sier han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.