Pendlere og andre som bruker vegen mye, reagerte da det i fjor høst ble klart at det vil koste 44 kroner å passere bommen som skal settes opp på Ebru. Også på dagens veg vil det bli satt opp bom. Nedbetalingstiden er på 20 år.

I innstillingen til Stortinget opererer Samferdselsdepartementet en gjennomsnittstakst på om lag 40 kroner, og at dette beløpet vil bli benyttet som grunnlag for å justere takstene. Takstene skal etter planen justeres i tråd med prisutviklingen.

Transport- og kommunikasjonskomiteen åpner for å justere ned prisene i sin innstilling, dersom den faktiske renten blir lavere enn renten prosjektet er beregnet ut fra. En gunstigere rente kan føre til lavere bompengepris per passering, raskere nedbetaling eller ytterligere satsing på infrastruktur. I sakspapirene bemerker de at det i denne sammenhengen er viktig å komme fram til en god løsning for dem som er mest berørt av bompengeprosjektet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.