Løten kommune går nye veger for å lokke fram innbyggernes syn på hva som bør prioriteres i årene fram mot 2030. Nå utfordrer de innbyggerne på å bli gjestebud-verter. Disse skal invitere noen fra sin bekjentskapskrets, og sammen skal de skrible ned noen løse tanker og ideer om for eksempel helse og livskvalitet, hvordan Løten kommune er å bo i for barn og unge, eller hvordan sentrum er og bør utvikle seg.

I to år framover skal kommunen og Sjur Harby jakte på hva som er typisk Løten. For å finne ut av det trenger de hjelp fra innbyggerne

– Vi har definert noen temaer vi prøver å guide dem inn på, så de har noe å ta tak i. Vi vil hjelpe dem i gang, så de får en god samtale over kaffekoppen, sier rådmann Tollef Imsdalen.

VIL NÅ DEM DE SJELDEN NÅR

Fra kommunen vil gjestebud-vertene få en kasse med noen godsaker og en bunke med gule papirark.

Turistforeningen har spredt sine røde bøtter rundt i Løten, både i nærmiljøet og på fjellet. Her er årets topposter i Løten.

- Hovedgrunnen, er at vi ønsker å nå folk vi ellers ikke når. Helt vanlige folk. Det er ikke alle som kommer, eller sier meningene sine, i folkemøter. Nå kan de i trygge rammer være med å påvirke samfunnsutviklingen i egen kommune, sier Imsdalen.

Det er virksomhetsleder kultur Bente Hagen som har stått for å fylle kurvene med litt munngodt. Både Hagen og Imsdalen håper mange gjestebud-verter melder seg.

– Vi trenger deltakere i ulike aldere og fra ulike deler av Løten, så vi må gjøre en utvelgelse. Det blir for eksempel dumt om en gjeng pensjonister skal sitte og snakke om hvordan barna har det på skolen i Løten, sier Hagen.

Kl. 6 på morgenen mandag, på selveste 1. mai, kan du sette i gang den store stolpejakten i Hamar. Da er alle de 50 stolpene på plass.

Totalt planlegges det mer enn 20 gjestebud. Selskapene gjennomføres uten at noen fra kommunen deltar.

ALLE PLANERS MOR

De gule, forhåpentligvis godt utfylte, arkene kommunen får tilbake, blir del av arbeidet med kommuneplanens samfunnsdel. Løten kommune skal i gang med å revidere denne planen. Planen er kommunens viktigste styringsverktøy, og råmannen beskriver den som alle kommunale planers mor.

Planen har varighet fram til 2030, og den skal stake ut kursen for kommunens prioriteringer det kommende tiåret.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.