Mye er gjort siden et andelslag på 130 personer reddet Bøndsen fra riving for ti år siden, men vedlikeholdet i den store bygningen er en evig runddans. Det nyvalgte Bøndsen-styret, som torsdag var samlet til vårdugnad, ønsker seg mer aktivitet i huset.

– Styret ser fram til å jobbe videre med grunnlag i slik det er drevet, men vi ønsker å gjøre vårt for å øke aktiviteten i huset, sier Marte Larsen Tønseth, fersk leder i husstyret.

det dunstet kattepiss

Vinduer var i stykker, kjelleren var gjennomvåt og det luktet kattepiss i entreen da andelslaget overtok huset for ti år siden, etter at løtensokningenes brennende engasjement hadde sørget for å endre kommunestyrets rivingsvedtak. Utallige dugnadstimer er lagd ned i å få ting på stell, men bygningen har fortsatt behov for mer restaurering. På første ordinære styremøte var ett av temaene som ble tatt opp, vedlikehold av bygg og inventar. Men for å få gjort ting ordentlig, trengs det penger.

– Vi har to faste leietakere: Frivilligsentralen og en som leier kontorlokale, pluss lag og foreninger som leier til faste dager. I tillegg er det en del arrangementer her som bryllup og konfirmasjoner. Men det er også mulighet for andre som ønsker å leie lokale, sier Tønseth.

Styrets ønske er at huset skal brukes mest mulig. Både fordi det er hyggelig med liv i huset, men også fordi større utleieinntekter betyr mer penger til restaurering.

blir ikke kafé 17. mai

Tønseth har ikke vært inni driften av Bøndsen før; hun har nøyd seg med å være leietaker i forbindelse med Pultost- og akevittdagene. I tillegg til henne består det nye styret av Arne Borgen Bekkevold (nestleder), Sverre Søgård (økonomi/teknisk), Lisbeth Larsen (sekretær), Odd Erland Dalen (styremedlem), Ole Martin Kildahl (styremedlem), Anders Bronken (vara) og Knut Johan Schjerve (vara).

Bronken, som spyttet inn en solid sum for å redde Bøndsen i sin tid, har tro på det nye styret.

– Som storeier synes jeg det er viktig at vi nå ser ut til å ha fått på plass et aktivt og godt styre, sier Bronken.

Torsdag var både styrerepresentanter og noen gode, trofaste venner av Bøndsen samlet til dugnad for å gjøre uteområdet klart til våren. Det blir ikke 17. mai-kafé på Bøndsen i år, slik det tidligere har pleid å være, men pent skal det se ut allikevel.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00