Løten Idrettspark er et av satsingsområdene i «Kommunedelplan for idrett og fysisk aktivitet 2016–2020». Det er lite synlig i kommunens budsjett.

– Jeg synes det skulle synes bedre at det satses på idrettsparken. Det burde synes i budsjettet at det finnes en plan, sier leder Sidsel Trætteberg i Løten Idrettsråd.

Når kommunen sier de skal prioritere idrettsparken, må det også føre med seg større økonomiske bevilgninger, sier hun. Det har det, ut fra budsjettet formannskapet nylig vedtok, ikke gjort.

ny tribune er årets nyhet

Idrettsanleggene i Løten trenger en oppgradering. Det siste året er det gjort lite. Løten Fotballklubb har satt opp tribune. Dette var ett av tiltakene som lå i planen. Tribunebyggingen var det idretten og fotballklubbens frivillige selv som tok seg av.

Det eneste tiltaket som ellers er nevnt, er etableringen av en Tuftepark. Trætteberg sier at dette er et godt tiltak, men at idrettsrådet ønsker en større satsing på idrett enn hva budsjettet viser.

Innspillet fra rådet ble lagt fram for formannskapet i forbindelse med behandlingen av budsjettet nylig, men formannskapet slo fast at papirene kom i seneste laget.

FRIIDRETTEN HAR DÅRLIGE KÅR

Spesielt finnes det udekte behov hos friidretten. Løten Friidrett er en aktiv klubb og én av ti satsingsklubber hos Norges Fri-idrettsforbund. Klubben mener tiden er inne for en fullstendig oppgradering av anlegget. Den største kostnaden er oppgradering av løpebaner og anlegg for hoppøvelser. Dette anlegget er i dag så dårlig at klubbens utøvere ofte reiser til Hamar eller Romedal for å trene.

I tillegg trenger kastebana en oppgradering. Klubben har gjennom årene hatt flere kastere som har hevdet seg i norgestoppen, og slik er det også nå. Det kastes langt, og bana mangler sikring mot lysløypa. En sikkerhetsoppgradering er det også behov for i lysløypa og ved det gamle hoppanlegget. Dette er farlig slik det står i dag, hevnder Trætteberg i Løten idrettsrådet.

Idrettsrådslederen legger til at Løten har supre forhold for aktiviteter som fotball, håndball, turn og ski.

– Kommunen har gjort en god jobb med idretten i det store og hele, men på noen områder henger vi litt tilbake, sier Trætteberg.

Men selv om forholdene er gode, er situasjonen at Løtenhallen er fullbooket. Stadig flere vil ha tid i hallen. Løten idrettsråd ønsker at en flerbrukshall kommer opp på planleggingsbordet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.