• Hjemmelaget: Anne Berit Ommundsen (t.v.) og Synnøve Gihlemoen viser fram noe av det som er blitt laget til messa.
  • Nisser: Selvsagt har nissene en naturlig plass på julemessa.

– Når vi åpner dørene her, stormer folk inn. Det er morsomt å se, sier Anne Berit Ommundsen.

Hun er en av dem som står bak julemessa i Klokkergården, som arrangeres fra fredag til søndag denne helgen.

Den spede begynnelsen til messa var i 2000, da Klokkergården ble innviet, og siden har det fortsatt.

– Det har jo blitt en tradisjon nå, sier Ommundsen.

Hjemmelaget

Torsdag var forberedelsene til årets messe i full gang. På messa selges alt fra nisser og duker til alle slag av kaker. I tillegg har de votter fra alle landets fylker. Og alt er hjemmelaget.

– Vi strikker, broderer og baker alt selv, sier Ommundsen.

Omtrent 15 personer står bak messa. For gjengen fra klokkergardsringen er det jul stort sett hele året.

– Vi starter produksjonen til neste års messe omtrent rett etter at denne er ferdig. De fleste er i gang i januar, sier Ommundsen.

Hun forteller at det er mulig å få tak i ting som ikke er fullt så vanlig, siden alt er hjemmelaget.

– Det er ikke så mange som driver med dette lenger.

Penger til drift

Hun forteller at messa er godt besøkt, og folk kommer fra både Tangen og Solør for å få med seg det som skjer i Klokkergården.

– Mange av dem som kommer, synes nok det er greit at vi ikke gjør dette for å tjene penger selv. I fjor fikk vi inn i overkant av 120.000 kroner. Det er det meste vi har solgt for. Overskuddet går uavkortet til stiftelsen Klokkergården, sier Ommundsen, som håper på minst like mye inn på årets messe også.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.