Så fort det ringer ut til storefri, stimer unger med skøyter på beina ned mot hockeybana. I løpet av året har Brenneriroa og omegn vel sørget for å forvandle den gamle bana til et fullverdig hockeyanlegg. Vant og nytt lysanlegg er på plass, en småsamler er omskapt til redskapsbu, og det er satt opp gapahuk med innlagt strøm.

– Det er helt nydelig her! Veldig, veldig fint, sier Jørgen Haraldsen (11).

Han stortrives med skøyter på beina og kølle i hånda. Elleveåringen forteller at han er strålende fornøyd med jobben velforeningen har gjort.

– Velet har jobba skikkelig her, og kommunen også. Vi skal virkelig takke dem, sier Jørgen.

– Bana her vannes hver kveld. Jeg var her på søndag, og da var det bare noen riper i isen, forteller Emil Norderhaug (12).

ÅPNES OFFISIELT OVER NYTTÅR

På den nye hockeybana samles store og små. Savannah Rudshaug Berntsen (10), Elise Alexandra Fremstad Gundersen (11) og Madeleine Gravanes (9) er enige med guttene i at skolegården på Lund nå har fått et skikkelig løft.

– Det er blitt veldig fint. Det blir litt morsommere i friminuttene når vi kan skøyte og ha det gøy med venner, sier Elise Alexandra til bekreftende nikk fra de andre.

Bana er ikke offisielt åpnet ennå; det skal skje like over nyttår. Men allerede brukes den mye av både skoleelever og andre, både på dagtid, om kvelden og i helger. Anlegget er åpent for alle. Velforeningsleder Knut Vidar Moløkken forteller at tilreisende har kommet fra Romedal, Vallset og til og med Gjøvik for å spille hockey på Lund allerede.

– Det er veldig mange som har besøkt bana allerede. Det er moro. I helga var en gjeng fra Gjøvik her, forteller Moløkken.

hundrevis av dugnadstimer

Flere hundre dugnadstimer ligger bak prosjektet. Mange frivillige har lagt ned en skikkelig innsats.

– Vi slutta å telle da vi passerte 300 timer, sier Moløkken.

Anlegget og innsatsen blir lagt merke til. Brenneriroa og omegn vel er nominert både til kulturprisen og ildsjelprisen i Løten.

Prosjektet hadde opprinnelig et budsjett på 780.000 kroner. 300.000 dekkes av spillemidler, 237.000 av kommunen og resten av velforeningen, som i tillegg har kostet på hockeybana litt ekstra med nytt lysanlegg og gapahuk.

Det er velforeningen som skal ta seg av vanning og annet vedlikehold.

– Her går alt på dugnad, sier Moløkken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00