Tyske Michael Stumpp, som forvalter sin kunstneriske onkel Emil Stumpps arkiv, tilbyr Løten kommune å kjøpe et Munch-litografi fra 1925.

Emil Stumpp var kjent som maler og grafiker. Da han døde i 1941, etterlot han seg et stort arkiv med portretter av datidens viktige personer innenfor blant annet politikk, forretningsliv og geistlighet. I denne samlingen finnes også to Edvard Munch-litografier fra 1925.

I det tyskskrevne brevet, signert Emil Stumpps nevø Michael, tilbys Løten kommune å kjøpe portrett-litografiene. Tyskeren skriver at han besitter flere eksemplarer, og at dersom kommunen er interessert i litografiene, kan han sende over en uforpliktende fotokopi av bildene.

Michael Stumpp skriver i brevet at dersom kommunen ikke skulle være riktig adressat for henvendelsen, håper de kan videresende det til en annen kompetent eller muligens interessert instans.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.