Oppgaven elevene fikk, var både vanskelig og enkel på samme tid: Dere skal bygge en flåte som flyter, holder minst to personer og er estetisk fin.

Fredag nådde flåtebyggerne fra Friskolens mellomtrinn sitt konstruksjonsmessige høydepunkt, da farkostene skulle sjøsettes ved Kolboden. Da hadde elevene jobbet i grupper med teknologi, design og bygging hele skoleuka.

Den ene flåten etter den andre ble satt på vannet, og jammen bar samtlige sitt mannskap. Patrik Randgaard og Olivia Olsen var såpass sikre på at deres husbåtaktige konstruksjon skulle tåle Løtens milde sjøsprøyt, at de hadde tatt med seg et Donald-blad ut på vannet.

modeller med ispinner

Kevin Randgaard, Jenny Elisabeth Skjold og gruppen deres hadde snekret sammen Løtens svar på «Kon-Tiki».

– Jeg var litt spent på hvordan det skulle gå, for vi hadde bare fire kanner, mens andre hadde seks. Men det gikk fint, forteller flåteskipper Kevin, riktig nok søkkende bløt.

5.-, 6.- og 7.-klassingene har brukt hele uka på teknologi og design, og satt alle andre fag på vent.

– Først tegnet vi skisser, så lagde vi modeller med ispinner og korker, forteller Kevin.

Han er slett ikke alene om å synes at den uvanlige skoleuka har vært morsom.

– Det har vært veldig gøy. Det var litt spennende å se om flåte fløt, med jeg synes det gikk veldig bra, sier Markus Lindberg.

Sammen med Nils Jakob Bekkevold navigerte han en skikkelig piratflåte, «Pirates of the Rokosjøen», rundt på vannet.

– Vi har sett den nye Pirates of the Caribbean-filmen, forklarer Nils Jakob.

Lea Ariel Kristiansen synes teknologi- og designuka har gått fort.

– Da det var lunsj den første dagen, trodde jeg det bare hadde gått to minutter. Det har vært kjempegøy, sier Lea Ariel.

IMPONERTE LÆRERE

Skolegården har fungert som byggeplass, og kontaktlærerne Solveig Aanje, Maria Therese Øverby og Gry Neema Hanken har fulgt med på prosessen. De forteller at elevenes innsats har vært helt super, og at flåtebyggerne har blomstret på hver sine felt.

– Noen har vært flinke med knuter, noen på det estetiske, og noen på det rent byggtekniske. Det har vært så gøy. De har jobba som bare det, forteller lærerne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.