Et hinder deiser over ende i det en liten pode kravler under. Han hadde ikke helt tatt høyde for at den smålubne bleierumpa ville komme borti stanga, men river den med seg og titter opp som et levende spørsmålstegn. Et par meter lenger bort tar en tre år gammel frøken, ulastelig antrukket i lyserosa tyll, sine første skritt bortover bommen.

Hver onsdagskveld er det turn for 2-, 3- og 4-åringer i basishallen i Løten. Her får ungene boltre seg i ulike øvelser, klatre på store, myke klosser, balansere, rulle og stupe ut i bassenget fullt av skumgummiputer. Det ser så morsomt ut at selv den lateste latsabb kan kjenne det rykke litt i bicepsen.

Tilbudene til Løten turn er populære. 70 unger og like mange foreldre var på turn da HA besøkte basishallen sist onsdag.

ivrige små turnere

Emma Skeibrok Martinsen (4) krøller seg sammen, setter hodet i bakken og ruller over.

Hun reiser seg opp igjen og gliser godt, åpenbart fornøyd.

Emma har en storesøster som turner, og som har holdt på noen år. Selv har hun bare vært på turn to ganger. Mamma Helene Skeibrok forteller at det blir litt tørrtrening hjemme.

På bommen utfordrer Dominik Zaprawa (4) balansen. Med litt støtte fra mamma Marta Zaprawa og instruktør Sunneva Skarphedinnsdottir, spaserer han fra den ene enden til den andre, før han hopper ned på en tjukkas.

KOMMER LANGVEGSFRA

Kristin Wolden er leder i Løten turn. Til sammen har klubben 340 aktive medlemmer fra hele Hedmarken, opp til 18 år.

Når det er gymlek kommer barn og foreldre kjørende til Løtenhallen fra både Stange, Vang og Furnes. Målsettingen med gymleken er å stimulere utviklingen av de grovmotoriske ferdighetene.

– Vi er opptatt av å gi et godt tilbud til bredden. Løten turn har konkurranseturnere også. De trener 8,5 timer i uka. Men dette er bare en liten brøkdel av aktiviteten til Løten turn, sier Wolden.

UNGE HJELPETRENERE

Wolden leder selv småbarnas gymlek. Med seg har hun en gjeng ungdommer, som er hjelpetrenere i klubben. Turngruppa har salg av julenek som inntektskilde, noe som gir rom for litt lønn til hjelpetrenerne.

– Vi har 26 trenere. De kan bli hjelpetrenere når de begynner på ungdomsskolen, men det er så populært at det er venteliste, forteller Wolden og skryter av både trenere og treningsforhold.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.