– Her er hytta vi bygde i går. Vi måtte bruke gaffatape for å få pinnene til å sitte sammen, forteller Iselin Solbakken Lund (9).

Sammen med broren Isak (7) og vennene Mathilde (8) og Eline Victoria Nordset Siegwarth (10) står hun bak Budors nyeste og minste hytte, elegant montert sammen av stokker, steiner, granbar og noen tapebiter.

– Og bak her har vi laget en liten peis, forklarer Mathilde og guider rundt i den kvadratmeterstore friluftshytta.

POKÉMON GO PÅ BUDOR

De fire barna, alle fra Kongsvinger-traktene, tilbringer høstferien på campingen på Budor sammen med foreldrene sine. Der har de mye moro. Da HA møtte på dem, var de godt i gang med å jakte Pokémon mellom campingvognene, som en slags alternativ høstjakt i fjellet

– Vi har funnet én, men vi må gå litt for å finne dem, forteller Isak.

Og gå – det gjør de.

– I går gikk vi tur til Korpereiret, og da plumpa nesten alle i vannet, forteller Mathilde.

– Vi måtte hoppe på noen steiner i vannet, og de var litt glatte, forklarer Iselin.

På Budor er de mest om vinteren, og da står de slalåm eller går på ski. Men de synes det er fint å være der om høsten også.

– Om kvelden ser vi film. I går lekte vi gjemsel med hodelykt, forteller Iselin.

FÅ FOLK PÅ BUDOR

I Oslo og Akershus hadde skoleelevene høstferie forrige uke. Et stort flertall av de nyere hyttene på Budor eies av folk herfra. Da HA besøkte Budor denne uka, var det lite folk å se. I koiedalen var dog en gjeng med friskuser på tur. Kristin Vardebakken var ute sammen med døtrene Andrine (6), Julie (9), sønnen Macael Oliver (5 mnd), niesen Caroline (7) og mor og bestemor Randi, alle med Vardebakken til etternavn.

– Vi er mye på skogstur, og i dag dro vi til Budor, forteller Kristin Vardebakken.

– Vi hadde trodd det skulle være mer folk her, legger hun til.

Turtroppen er litt delte i meningene om hva de foretrekker å bruke feriedagene til, med de sier at de trives godt utendørs.

– Forrige helg gikk vi besseggen. Da gikk vi i sju timer, forteller Julie.

Vanligvis pleier de å gå tur på naturstien på Gåsbu, men de er mye på Budor om vinteren for å kjøre slalåm. Tirsdag var det den annonserte nisseluejakten som trakk dem til Budor og den nyetablerte stien i koiedalen.

– Den ligger ute i skogen her et sted. Vi fant ut hvor den var, røper Andrine.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00