– Man får litt hakaslepp. Tenk å stå sånn rett utafor døra til folk og tappe 700 liter diesel, sier Borgny Nordsetengen.

Uvedkommende har vært inne på henne og Per Olav Nordsetengens eiendom i Budorvegen og tømt tanken med vinterdiesel for 700 liter. Ikke nok med at tyver har vært på ferde hos dem - også en nabo er frastjålet store mengder drivstoff i løpet av de siste dagene.

– Jeg ringte en nabo for å fortelle hva som hadde skjedd, og da viste det seg at det var tømt for diesel hos ham også, sier Per Olav Nordsetengen.

GODT OPPLYST GÅRDSPLASS

Nordsetengen fikk levert 700 liter farget diesel 10. januar. Da traktortanken skulle fylles en drøy uke senere, var det ikke så mye som en dråpe å få ut av pumpa.

– Det har garantert skjedd om natta, sier Per Olav Nordsetengen.

To nabohus ligger tett inntil parets hus. I det ene bor datter, svigersønn og barnebarn, i det andre Per Olavs mor.

– På garasjeveggen sitter en lampe som lyser opp området her når det er mørkt, men det er ingen av oss som har sett eller hørt noen ting, sier Borgny Nordsetengen.

HAR ANMELDT TYVERIET

De 700 literne med landbruksdiesel Nordsetengen er frastjålet, har en verdi på 8.000 kroner. Med egenandel på 10.000 kroner må de anse pengene som tapt.

– Penger er nå én ting, men det er så frimodig. Jeg synes det er ekkelt, sier Borgny Nordsetengen.

Per Olav Nordsetengen har anmeldt forholdet. Han regner med at flere kan være rammet av dieseltyveri, kanskje uten å vite det.

– Folk må være litt obs, sier han og forteller at han nå skal finne på en løsning for å gjøre pumpa mindre tilgjengelig.

HA har sjekket saken med politiet. De har registrert tyveriene i Løten, men kan ikke fortelle om noe spesielt på dieseltyverifronten den siste tiden.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.