Folk satt nesten oppå hverandre da Løten Nærstasjon arrangerte sin første quizkveld. I alt elleve lag med varierende kunnskaper og konkurranseinstinkt møttes for å bryne seg på quizmaster Anne Kalfoss’ spørsmål.

– Quiz på Mattisrud er veldig populært. Det er flere som har spurt meg om vi ikke kunne ha quiz her på stasjonen, og det kan vi jo, sier stasjonsdriver Gerd Sletmoen.

Framover skal Nærstasjonen arrangere quiz en gang i måneden.

– Det er veldig morsomt å se at det kommer så mange når man setter i gang noe, sier Sletmoen.

VANSKELIGE SPØRSMÅL

Are Syversen, Torild Skjefstad, Monica Persson og Anders Stubrud var blant dem som hadde dannet lag for anledningen.

–Vi syntes det var så bra at det ble arrangert noe sånt, så dette måtte vi få med oss, sier Skjefstad.

Laget besvarte masterens spørsmål etter beste evne, men syntes mye av det var vrient.

– For oss som ikke driver med quiz, var dette vanskelig, sier Syversen mens damene går gjennom lagets svar en siste gang før de skal leveres inn.

SVIN, KORN OG KU

Vanskelig syntes også det selvutnevnte landbrukslaget det var. De savnet spørsmål om svineraser og korn, eller for eksempel om hvilken farge det er på norsk rødt fe.

– Ikke noe sport! Ikke noe landbruk! sier Håkon Marius Kvæken.

– Det er ingen av oss som har lest en eneste bok. Kjerringa til en leste en bok en gang, men vi husker verken hva den het eller navnet på forfatteren, skyter Thore Kleppen inn.

Men til tross for at quizmaster Kalfoss’ spørsmål om kultur, mytologi og det greske språket lå utenfor gjengens fagområder, syntes de det var gøy med quiz.

– Det er morsomt å være med, selv om laget vårt er litt svakt satt sammen, sier Thor Magnus Fjæstad til lett humring fra de andre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.