Byggingen av den nye riksveg 3/25 gjennom Løten er i full gang.

I forbindelse med byggingen av ny riksveg er det nødvendig å stenge Ånestadvegen en periode. Vegen vil være stengt i to-tre uker fra førstkommende mandag 14. august. Ånestadvegen er den korte vegstrekningen forbi Myklegard.

Bakgrunnen for at vegen stenges er forberedende arbeider til bygging av ny riksveg 3/25, med omkjøringsveg, kryss, og gang og sykkelveg.

Stengt etter Myklegard

Vegen stenges etter Myklegard. Det vil dermed være mulig å kjøre inn til Myklegard, Taigaen og bensinstasjonen, samt trailerparkeringen. Det lages midlertidig omkjøringsveg for beboere som blir rammet, slik at alle vil ha tilgang til veg.

Utbygging av rv. 3/rv. 25 Ommangsvollen–Grundset/Basthjørnet i Hedmark er viktig i styrkingen av riksveg 3, spesielt som vegforbindelse for godstransport mellom Oslo og Trondheim. Utbyggingen vil også styrke Hamar og Elverum som bo- og arbeidsmarkedsregion.

Ryddet

Hele traseen til den nye riksvegen er ryddet for trær. Forberedelsene synes godt i terrenget. Men ikke nok med at det skal bygges ny riksveg; det skal bygges en god del meter med fylkesveg og kommunale veger også. Dette arbeidet er Statens vegvesen og JR Anlegg AS nå godt i gang med.

På Ånestad skal dagens riksveg legges bak Myklegard og Taigaen. Det nye toplanskrysset utenfor Myklegard skal nemlig legges i dagens vegtrasé. Dermed må det bygges ny lokalveg. Denne nye lokalvegen – en veg som omtales som gamlevegen allerede før den er bygget – skal ferdigstilles i år.

TIDENES STØRSTE KONTRAKT

Riksveg 3/25 bygges som OPS-prosjekt (offentlig privat samarbeid), og for den nye hovedfartsåren vil ikke kontrakten med dem som skal bygge den, være landet før neste vår (se undersak).

Prosjektet er digert. Størrelsen på kontrakten er ikke klar før om et snaut år, når avtalen med OPS-leverandøren skal signeres, men utbyggingskostnadene for hele prosjektet er estimert til 5,1 milliarder kroner. Prosjektleder Taale Stensbye forteller at dette er Statens vegvesens største vegkontrakt gjennom alle tider.


Slik blir vegen:

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.