Henny Kildahl er en av produsentene som i disse dager er med og starter det nye nettverket Smak av Innlandet. Nettverket skal drives som et samvirke, og de skal etter planen drive med salg og distribusjon av matvarer fra lokale produsenter. Foreløpig er det tre produsenter som jobber med dette, og Kildahl sier at det er en ønske å få med flere.

Samarbeidet skal blant annet gjøre det enklere for gründeren i Nordbygda å få flatbrødene ut over Hedmarkens grenser, for sånn hun driver nå, koster dette både mye tid og mange penger.

– Med en gang jeg setter meg i bilen, mister jeg produksjonstid. Det koster meg fort 3.000-4.000 kroner i kjøring, drivstoff og tapt produksjonstid, sier Kildahl, som tror nærområdet er mettet på Nosim-flatbrød.

HER KAN du lese HAs sak om protestene mot at Ringsaker "kuppet" merkenavnet for lokal matproduksjon.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00