– Her har det stått tomt siden Brillehuset var her. Disse lokalene har kun vært i bruk i forbindelse med Pultostfestivalen de siste årene, forteller fysioterapeut Hubert P. Berntsen mens han viser veg inn i sparebankbygget i Løten sentrum.

Her, på bakkeplan, med trapp rett opp til banken, er det fysioterapeuten har etablert seg i nyoppussede lokaler.

HAR FÅTT EGEN TRENINGSSAL

Helt siden 2004 har Hubert P. Berntsen drevet som privatpraktiserende fysioterapeut hos Family Sports Club. Ved treningssenteret har han kun hatt et behandlingsrom.

I det nye lokalet, i Familys nabobygning, har han i tillegg til behandlingsrom innredet en passelig stor sal med ulike apparater.

– Her har jeg mulighet til å vise øvelser. Alle som skal ha behandling, kan varme opp først. Det er veldig bra. Før hadde jeg bare et lite behandlingsrom. De kan også trene her andre dager enn når de skal ha behandling, sier Berntsen.

Han driver alene, så åpningstidene varierer litt ut fra når han er på jobb. Fysioterapeuten selv er godt fornøyd med beliggenheten til sitt nye institutt.

– Det er veldig sentralt og ligger nær legesenteret. Også er det lett tilgjengelig for rullestolbrukere.

FLERE YNGRE PASIENTER

Berntsen har en bredt sammensatt gruppe pasienter. De typiske plagene han behandler, er trøbbel med rygg, hofter, skuldre og nakke.

– Også er det mer og mer tennisalbue, fordi folk bruker mer data. Jeg har fått flere yngre pasienter med kroppsavvik. Unge som sitter mye, og som har fått vondt i ryggen og nakke av det. De får øvelser for å motvirke dårlig rygg.

– Hva er det du liker best ved jobben din?

– Det er å møte andre mennesker og kunne hjelpe dem. Jeg treffer ofte folk jeg har hatt til behandling som takker meg fordi de er blitt mye bedre. Jobben min er i tillegg veldig spennende, og den er varier: Noen har falt på isen, og noen har vært utsatt for en bilulykke. Og noen har bare gjort en uvanlig bevegelse, sier Berntsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.