Hvert år arrangeres den nasjonale MOT til å glede-dagen. Da rykker 66.000 ungdommer over hele landet ut for å glede så mange som mulig, mest mulig, med små midler. Løten er MOT-kommune, og 9.-klassingene rykket ut for å glede løtensokninger på handletur i sentrum med egenskrevne lapper og twist. «Du er god nok», sto det på én lapp, «du er modig» på en annen, «du er unik» på en tredje.

Utenfor Europris sto Ole Einar Monsbakken, Emma Johansen Finnesand, Henrik Enersen og Sarah Lystrup, alle 14 år, for å gi folk en overraskelse. Responsen var god. Selv om noen forbipasserende nok ikke helt skjønte hva som foregikk og takket nei til både komplimenter og sjokolade, fikk ungdommene mange smil.

– Jeg tror vi får delt ut alt, sa Emma Johansen Finnesand.

– Jeg synes dette er gøy!

LEKTE MED BARNEHAGEBARN

I tillegg til gruppene som spredde glede, og sjokolade, i sentrum, var 9.-klassinger på plass på Helsetunet, i barnehager, Tingberg og brannstasjonen. Niklas Berglund, Mathis Gulbrandsen, Bayan Salah og Stine Volden besøkte Skøienhagan barnehage. Der lekte de leker og sang med barna, og de tjuvstartet jula med pepperkakeservering.

– Vi ble utplassert på forskjellige steder, og vi havnet i barnehage. Jeg synes det var kjempekoselig. Dette er første gang jeg har vært i en barnehage siden jeg selv var ferdig i barnehagen, forteller Niklas, som blant annet introduserte de små for «rødt lys».

Ungdommene var populære blant barna. Mathis ble satt i sving med å bygge Brio-togbane.

HAR MOBBING PÅ AGENDAEN

MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom. Målet er å bidra til robuste ungdommer. Løten kommune er MOT-partner. Målet er å skape et varmere og tryggere miljø.

Den nasjonale MOT til å glede-dagen øker bevisstheten rundt dette. Tanken bak dagen er at selv om det koster litt mot å gjøre noe ekstra for å spre glede, smitter gleden, og da blir verdien veldig stor.

Elin Kleppe Ellingsen i MOT-teamet i Løten gledet seg veldig til onsdagens MOT til å glede-arrangement.

– MOT i Løten er hovedsakelig rettet mot ungdomsskolen, men denne dagen bruker vi til å spre glede og markere oss ut mot folket, sier hun.

De unge MOTivatorene, 11 utvalgte elever fra 9.-trinn, holdt i trådene for det utadvendte gledesarbeidet. Vanligvis har de andre oppgaver.

– Vi pleier å gå rundt og sørge for at ingen blir mobba, og at folk har det bra, sier Erik Skjønsberg.

ER DU INTERESSERT I Å LESE MER OM DET SOM SKJER I LØTEN?

Her kan du lese om hvorfor kommunens utgifter øker med 1,9 millioner kroner neste år.

Her kan du lese om hvor mye kommunen vil bruke på sosialhjelp neste år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.