I 2015 fikk Løten fotballklubb 110.856 kroner gjennom Norsk Tippings ordning Grasrotandelen. I 2016 økte beløpet til 169.961 kroner. Om det var cupkampen mot Vålerenga eller en generell økende interesse for klubben som bidro til den betydelige økningen, er det umulig å vite, men leder Christer Bredesen er uansett glad for pengene.

– Det er en betydelig sum. Pengene er ikke øremerket til noe, men brukes til alt mulig. Blant annet koster bana litt, sier Bredesen.

ERSTATNING FOR AUTOMATER

Grasrotandelen er en erstatning for automatinntektene klubben tidligere hadde. Dess mer penger klubber og lag får gjennom ordningen, dess mindre tid trenger de bruke på loddsalg.

– Vi er veldig takknemlige for at vi får disse pengene, sier Bredesen.

Ordningen Grasrotandelen går ut på at du som spiller hos Norsk Tipping oppgir en forening du ønsker å støtte. Fem prosent av det du spiller for, går direkte til den mottakeren du ønsker å støtte. Dette koster ikke noe ekstra. Fortsatt er det mange spilleglade løtensokninger som ikke har valgt noen forening de vil støtte.

mange fikk gode bidrag

Til sammen fikk lagene og foreningene i Løten 768.955 kroner gjennom Grasrotandelen i fjor. Løiten jeger og fiskerforening er en av dem som fikk et godt tilskudd med 26.558 kroner.

– Det er bra! Kjempebra! sier en positivt overrasket leder, Ola Berntsen, når HA tar kontant.

– Dette er veldig viktige penger og en stor sum for oss. Pengene bidrar til at vi kan fortsette med det vi driver med. De går til investeringer, sier Berntsen.

Til sammen ble det delt ut 448 millioner gjennom Grasrotandelen i 2016.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.