Tidligere denne uken var statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet selv på befaring på Ånestad. Flere ganger, og senest forrige uke, har nemlig departementet i brevs form støttet opp om Fylkesmannen og Statens vegvesens innsigelser og sagt nei til dagligvarebutikk. Men statssekretæren, som hadde forsøkt å trekke tilbake det siste nei-brevet brevet, ville se området selv. Og Lunde ble tydeligvis så overbevist av grunneiere og lokalpolitikere at departementet nå har snudd i saken.

STILTE MED EGET KART

«Opplysninger vi fikk i møtet i Løten, gjør at Klima- og miljødepartementets avveining i saken har endret seg noe», står det i brevet.

Under møtet på Ånestad stilte grunneier Børre Johnstad med kart for å illustrere hvordan omleggingen av riksvegen kan påvirke handelen i Løten sentrum. Ett av Johnstad og stortingsrepresentant Tor André Johnsens (Frp) argumenter er at en matvarebutikk på Ånestad ikke vil føre til økt biltrafikk, fordi det i all hovedsak vil være bilister som allerede kjører forbi Ånestad, som vil stoppe der for å handle.

«Etter en helhetlig vurdering har Klima- og miljødepartementet komet til at departementet anbefaler at innsigelsen til N1 ikke tas til følge. I vurderingen legger departementet særlig vekt på at den planlagte veiutbyggingen som medfører at riksveien ikke lenger vil gå gjennom Løten sentrum, samt at detaljhandelen nå er begrenset til 2.000 m2», skriver departementet.

Videre skal Samferdselsdepartementet si sin mening, før de to uttalelsene sendes til Kommunaldepartementet, som har siste ord i saken.

ORDFØREREN ER FORNØYD

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) er glad for den nye vurderingen. Hun var selv med på befaringen tidligere denne uken.

– Dette er veldig bra. To kommunestyrer har fulgt denne saken, og i april vedtok kommunestyret enstemmig ønske om å bygge ut på Ånestad, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.