«En lekeplass i Munchs ånd» var utgangspunktet da Løten Rotary i samarbeid med Løten kommune begynte å planlegge ny lekeplass i Løten sentrum. Verken «Syk pike» eller «Madonna» passet spesielt godt som utgangspunkt, så valget falt på Munch-maleriet «Solen». Og nå, i løpet av få uker, vil solen skinne konstant på torget i Løten sentrum.

Ingvill Sveen er landskapsarkitekt og jobber på arealplanavdelingen i Hamar kommune. Det er hun som har tegnet og prosjektert lekeplassen.

– Det er morsomt at folk er så positive og synes det blir fint, sier Ingvill Sveen, som gleder seg til ferdigstilling og åpningsfest.

SPYTTET INN MILLIONER

Løten Rotary har vært primus motor for prosjektet. Utgangspunktet for lekeplassen var at Rotary fikk 1 million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til et prosjekt for barn og unge. Dette er nå fire år siden. Løten kommune spyttet inn 1,8 millioner kroner for å få realisert planene etter et kommunestyrevedtak i mai.

Med seg på laget har de hatt M. Dobloug, C-H prosjekt og Schjølberg & Tombre, folk det har vært en drøm å samarbeide med, ifølge Sveen.

I sommer begynte byggingen. Egentlig skulle lekeplassen stå ferdig til Pultost og akevittdagene, men slik gikk det ikke. Nå håper Løten Rotary ved Per Steinar Skjølås og Bjørn Sætren å kunne åpne lekeplassen i begynnelsen av oktober.

– Nå driver vi i avslutningsfasen. Vi håper å kunne åpne lekeplassen senest 10. oktober, sier Skjølås.

ET BARNEVENNLIG TURMÅL

En av grunnene til at det har tatt litt ekstra tid, er at de venter på en svær huske fra fabrikken. At den ikke ble levert til tiden, har ført til at også andre deler av prosjektet er blitt noe utsatt. Men ferdig skal det bli, og da blir det fint.

– Jeg tror det blir et kjempefint sted. Vi får litt av Munchs identitet i sentrum, sier Skjølås.

Bjørn Sætren tror den nye lekeplassen kommer til å bli et fint samlingssted. Han påpeker at flere av Løtens barnehager har gangavstand til torget, og tror den nye plassen kan bli et fint, lite turmål for dem.

Ingvill Sveen, hjemflyttet løtensokning, var slett ikke noe tilfeldig valg for karene i Rotary. Hun har tidligere jobbet sammen med Per Steinar Skjølås, og de kom i prat om lekeplassen i Løten i lunsjen på rådhuset. Sveen sier at det har vært et morsomt prosjekt å være med på.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.