Det er  Consto Anlegg Øst som har fått i oppdrag å gjøre en rekke tiltak i Løten sentrum den nærmeste drøye året.

Dette skal gjøres

Oppdraget deres som starter nå i begynnelsen av mars, inneholder følgende punkter:

• Erstatte dagens jernbaneundergang på

fylkesveg 166 Skolevegen med en ny under gang. Den nye undergangen vil være bredere og høyere enn dagens undergang.

• Bygge om krysset mellom fylkesveg 166 Skolevegen og fylkesveg 167 Stasjonsvegen

til en rundkjøring.

• Tilpasse bruløsningen for jernbanen til

dobbeltspor. Denne tilpasningen gjøres på vegne av Bane NOR.

• Etablere gang- og sykkelveg langs fylkes veg 166 Skolevegen på strekningen fra krysset med Stasjonsvegen til krysset med Kildevegen.

• Erstatte dagens avkjørsler tilknyttet Skole-

vegen med felles adkomster.

• Tilrettelegge for støyskjermingstiltak som vil forbedre støyforholdene for beboerne i området.

• Tilpasse vegløsningene i henhold til krav om universell utforming og fremtidig trans portutvikling i og gjennom Løten sentrum.

• Gjøre arbeider knyttet til vann- og avløps nettet i byggeområdet. Arbeidene på vann- og avløpsnettet gjøres på vegne av Løten kommune.

Stenger veg fra og med april

Nå skriver Statens vegvesen i en pressemelding at arbeidet vil starte i begynnelsen av mars ved at oppdragsgiveren vil rigge seg til og etablere anleggsområde.

De neste månedene vil man så gjøre nødvendig rivearbeid, rydde i vegetasjon og etablere atkomstveger. Etter planen skal anleggsarbeidet være ferdig i juli og da vil tiltakene nevne overfor starte.

I den forbindelse vil Skolevegen (Fylkesveg 166) bli stengt for trafikk i 14 måneder. Statens vegvesen kan ikke gi alle detaljer om stengingen på nåværende tidspunkt, men det planlegges for at vegen vil bli stengt på strekningen vest for krysset med Stasjonsvegen til Kildevegen fra begynnelsen av april 2018 til juni 2019.

Det vil i byggeperioden bli etablert midlertidige atkomstveger til Løtenhallen og til Skøyenhagen barnehage.

Ber folk passe barna

Sykkel- og gangstien som går langs vegen vil være åpent - med noen endringer i trasé.

Byggeleder Asgeir Skymoen i Statens vegvesen ber ffolk være aktsomme i byggeperioden. Spesielt gjelder dette foreldre med barn.

– Vi vet av erfaring at anleggsplasser kan virke spennende på nysgjerrige små barn som elsker å utforske. Selv om anleggsområdet er avsperret, ber vi foreldre om å være spesielt oppmerksomme og holde barna på trygg avstand, sier Skymoen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.