Med høytidelig klipping av sperrebånd og bløtkake ble åpningen av det nye klatrestativet på Lund feiret i går. Det er prikken over i-en for den nye skolegården.

Høsten 2014 bestemte formannskapet at Lund skole skulle få 100.000 kroner til å ruste opp uteområdet. Skolen søkte om spillemidler og fikk ytterligere 90.000 kroner. Nå er pengene brukt opp, og i skolegården har de fått kinahuske, en rekke ulike småapparater, hinderløype og klatrestativ.

– Jeg føler at det er blitt en mye bedre skole nå. Det er blitt mye finere og morsommere her med alle lekeapparatene, sier Jørgen Haraldsen (11) mens han og en gjeng med venner slynger seg rundt i klatrestativet.

KUNNE FÅTT MYE SMÅGODT

Alle elevene var samlet i skolegården for å markere åpningen av klatrestativet i går. Rektor Anne Berit Fjeldseth fortalte om julegaven skolen fikk i 2014.

– Rett før jul i 2014 var det en journalist fra HA som kom løpende inn på kontoret mitt og fortalte at formannskapet hadde bestemt at vi skulle få 100.000 kroner til lekeapparater, fortalte hun den lydhøre forsamlingen.

– Så er det sånn at når man skal kjøpe smågodt eller leker, får man veldig mye for 100.000. Men man får ikke så mye til en skolegård. Så da fikk vi 90.000 kroner i spillemidler i tillegg, og da kunne vi få en del, fortalte Fjeldseth.

Noen foreldre har jobbet mye dugnad for å få rustet opp uteområdet. I tillegg har vaktmester Frank Engebakken gjort en kjempejobb.

VIL IKKE SLUTTE PÅ LUND

Da arbeidet med å oppgradere skolegården startet, ble alle elvene satt i sving med å tegne forslag til hvordan uteområdet kunne bli klassevis. Elevrådet kåret det som da var førsteklasse sin presentasjon til den fineste. To av dem som den gangen gikk i førsteklasse, er Åste Andrea Holvik (8) og Adrian Kristiansen (7). De fikk den høytidelige oppgaven å klippe snor, eller rettere sagt sperrebånd.

– Jeg synes det er blitt fint. Det ble mye bedre, sier Åste, som forteller at hele klassen vant en dag på Lekeland for forslaget sitt til hvordan skolegården kunne se ut.

Mens Åste får mange år i den fine skolegården, synes Sander Aaseth (11) og guttene i 6.-klasse det er synd at de har så lite tid igjen på Lund.

– De får søke om å få gå her et år til, da, sier rektor spøkefullt.

– Nei, jeg tenker nok de er klare for ungdomsskolen når vi kommer så langt, men det er hyggelig at de synes det er blitt så fint her, sier rektor, som nå drømmer om et stort klatrenett.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.