Onsdag 26. april skal det igjen vises film i Løten kino. Det har ikke skjedd på mange, mange år, muligens ikke siden forrige århundre. Nå har kommunen fått i stand en avtale med Bygdekinoen, så én gang i måneden framover kommer Bygdekinoen til Løten og rigger opp utstyret sitt.

Les denne: Bare åtte kom for å se Fifty Shades of Grey på bygdekino

Foreløpig er to datoer spikret: 26. april og 28. mai. Deretter blir det sommerferie, før det til høsten skal vises mer film i Løten.

– Bygdekinoen var her og så, og de syntes lokalene var kjempefine. En gang i måneden kommer de, med alt av utstyr, forteller Bente Hagen, virksomhetsleder kultur, informasjon og service i Løten kommune.

Kinodatoene tilpasses ut fra når salen er ledig.

AMBISJONER OM Å GÅ I NULL

Kommunen har ikke bundet seg for noen periode, så de vil se an hvor populært kinotilbudet er. Hagen forteller at å få til filmvisninger igjen jevnlig har vært oppe som tema, men at et konkret ønske fra en innbygger, sendt til kommunen på Facebook, fikk fart på sakene.

Filmvisningene er ikke noe kommunen skal bruke særlig mye penger på. 1.500 kroner gangen koster det å få Bygdekinoen til å komme. Og selges det mange nok billetter til den 270 seter store salen, får kommunen en andel av overskuddet.

– Vi har ikke planer om å tjene noe på dette, men vi ambisjoner om å gå i null, sier Hagen.

Bygdekinoen trenger bærehjelp og noen til å ta seg av billetter. I tillegg pønsker kulturavdelingen på en kinokiosk. Dette skal de ordne internt i kulturavdelingen, gjerne i samarbeid med noen frivillige.

OPPSØKENDE VIRKSOMHET

Hver gang Bygdekinoen besøker Løten, skal det vises to filmer: en for barn, og en for ungdom eller voksne. 26. april står «Gråtass redder gården» og «Fast& Furious 8» på programmet, filmer som har premiere tidligere i april.

– Det er kort veg både til Hamar og Elverum, men hit kan ungene sykle. Det er mye lettere tilgjengelig. Så er det kanskje ikke den beste tida for kino nå, men blir det bra med folk 26. april og 28. mai, har jeg veldig stor tro på høsten, sier Hagen.

Den omreisende Bygdekinoen har som mål å gi et kulturtilbud til folk der de bor, og særlig til barn og ungdom. Også Espa, Moelv, Tingnes og Næroset står på Bygdekinoens reiserute.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00