Som eier av 62 prosent av bygdas areal og med 583 bruksberettigede er Løiten Almenning en stor og viktig aktør i Løten. Nå har styret for Løiten Almenning vedtatt en omorganisering som omfatter alle deler av virksomheten.

– Vi skal styrke organisasjonen framover. I allmenningen står vi overfor et generasjonsskifte. Vi må møte framtida, og vi ser at det er andre krav til hvordan en bedrift ledes i dag enn det var for 20–30 år siden, sier styreleder Tore Sætren.

Sætren sier de skal ha mange nye inn i systemet de neste årene. Blant annet har de nå utlyst stillingen som allmenningsbestyrer.

SATSER PÅ BUDOR OG PUKK

Styret i Løiten Almenning har nå vedtatt å etablere en ny lederstruktur bestående av tre avdelinger under ledelse av allmenningsbestyreren, ved siden av datterselskapene Budor AS og LA Pukk AS.

De tre avdelingene består av eiendomsavdelingen under ledelse av avdelingssjef eiendom/infrastruktur, Budor Sport og Fritid under ledelse av en avdelingssjef og administrativ avdeling under ledelse av kontorsjef. Det betyr blant annet at Budor Sport og Fritid legges inn i morselskapet som en egen avdeling, istedenfor å være et datterselskap. Gjestegården, skitrekket og annen eiendom blir liggende i holdingselskapet Budor AS.

– Tidligere var det eget Budor-styre, men det er borte. Nå har vi fått direkte kontakt. Ny avdelingssjef for Budor Sport og Fritid er Johan Fischer, sier Sætren.

For allmenningen er Budor det store satsingsområdet.

– Vi skal satse mer på Budor og LA pukk. Der ser vi at vi kan vokse, sier Sætren.

MYHRE FÅR NYE OPPGAVER

Stillingen som allmenningsbestyrer er nå lyst ut. Arne Erik Myhre (59) har vært leder i 30 år, men nå vil han bli avdelingssjef for eiendom/infrastruktur isteden.

– Jeg skal bruke litt mindre tid på allmenning enn jeg har gjort de siste 30 årene, sier Myhre.

I løpet av hans tid som leder har det skjedd mye, særlig på utmarksbiten. Fra hovedsakelig å dreie seg om skogsdrift er hytter blitt stadig viktigere.

– Det var veldig mye som ble gjort manuelt da jeg startet opp. Maskinhogsten kom på 80-tallet, sier Myhre.

– Vi må ut på markedet for å ansette ny leder, og vi håper å ha det på plass til sommeren. Arne Erik har voldsomt mye kunnskap, så den som skal ta over etter ham, må ha ham her i noen år, sier Sætren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.