– Jeg har litt spøkefullt sagt at den store kjærligheten i livet mitt, er løten. Det forholdet har vart siden 1995. Jeg har hatt en pause på noen år, men Løten er det jeg brenner for. Jeg føler at jeg har mer å bidra med. Jeg har fortsatt en utålmodighet og energi i meg for Løten, som jeg ønsker å bruke videre, sier Bente Elin Lilleøkseth.

Torsdag svarte ordføreren nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet at hun stiller til gjenvalg for fire nye år. Dette var ikke akkurat noen stor overraskelse, men nå har de det svart på hvitt.

– Veldig mye går i riktig retning i Løten, men fortsatt er det ting å jobbe med. Jeg er opptatt av å bygge Løten videre, sier Lilleøkseth.

SKAL UT OG TREFFE FOLK

Ved forrige kommunevalg i Løten luktet Senterpartiet på ordførerkjedet, men Ap fikk en oppslutning på 44,7 prosent mot Sps 32,5. I 2011 vant Ap valget med 54 prosents oppslutning.

– Hvordan skal dere jobbe framover?

– Ap hadde en bedre prosentvis oppslutning i 2015 enn i 2007 (44 prosent i 2007, journ.anm.). Hver dag må vi jobbe for det vi tror på, og det må vi bare fortsette med. Vi må få på plass gode lister - det gjelder både Ap og de andre partiene. Så er det opp til velgerne når de står ved urnene hvem de stemmer på, sier Lilleøkseth.

Hun er med i programkomiteen i Løten Ap, som nå skal invitere seg selv ut til lag og foreninger. Lilleøkseth forteller at de går bredt og offensivt ut, og at de skal ha «gøråpne» kanaler inn.

– Vi har to ører og én munn, og det er det en grunn til.

VIL HA INN FLERE DAMER

Lilleøkseth har sittet som ordfører i løten sammenhengende siden 2007. I tillegg var hun ordfører fra 1997 til 1999, etter å ha rykket opp fra posisjonen som varaordfører. Nå oppfordrer hun også andre løtensokninger til å gå inn i politikken.

– Jeg har tidligere kalt lokalpolitikere for lokaldemokratiets helter, og det står jeg ved. Jeg vil oppfordre folk til å prøve seg en periode i et parti i kommunestyret, sier Lilleøkseth.

– Det er så mye engasjement og diskusjon på Facebook, så jeg synes flere bør kjenne på om de ikke skal melde seg inn i det politiske partiet de kjenner seg nærmest og bli med i politikken.

Ordføreren peker på hvor viktig det er at kommunens beslutningsorgan består av folk med ulik bakgrunn, alder og kjønn. Ikke minst er hun opptatt av kvinners erfaring.

– Det at vi har en bredde i kommunestyret, legger til rette for at vi kan fatte gode beslutninger. Vi har jobbet mye med å få flere kvinner inn i politikken, og der har vi lyktes godt i Løten, men dette er et arbeid vi må fortsette. Kvinner med små barn og voksne foreldre står i et dobbeltpress. De kjenner behovene i det kommunale tilbudet på kroppen. Å få disse stemmene inn i kommunestyret og opp på talerstolen er viktig, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.