I musikktimene har sjuendeklassingene på Ådalsbruk skole et spennende prosjekt på gang. De er i full sving med å pugge replikker og lære seg sangene fra musikalen Grease. Før sommeren skal resultatet vises for resten av skolen, og de skal spille forestillingen for familie på sommeravslutning.

Kaia Lundby Sigvartsen (13) og Benjamin Hagen Austeng (12) spiller hovedrollene som Sandy og Danny. De synes det er ordentlig artig å jobbe med musikal, og bittelitt nervepirrende.

– Det er litt skummelt, kan man si, men det er veldig gøy også, synes Benjamin.

I en musikal skal naturlig nok synges en del, og der har Benjamin en jobb å gjøre, forteller han.

– Jeg har ikke sangstemme. Men jeg må jo prøve å få det til å bli bedre, da! Synge med magen, forklarer han.

GRUER SEG TIL FLAU REPLIKK

Kaia har spilt i Tor Karseth-forestillingene Arbesdaer, Unga på Løkja og Lussi, og hun bare gleder seg til å stå foran resten av skolen som Sandy. Men Sandy er ganske ulik henne selv, kan 13-åringen fortelle:

– Hun er veldig stille og forsiktig. Jeg er ikke helt sånn ...

Benjamin og rollefiguren Danny er visst heller ikke helt like. Benjamin gruer seg spesielt til én replikk:

– Når de er på bilkino, skal jeg si at «nå må Sandy og jeg ha 15 minutter alene». Det blir litt flaut å si det foran foreldrene hennes og foreldrene mine, sier Benjamin, som satser på at publikum skjønner at det bare er skuespill.

STOLT MUSIKKLÆRER

Anneli Kristiansen er musikklærer for alle klassetrinn på Ådalsbruk. De første årene går det mye i rytmer, i fjerdeklasse kommer blokkfløyta inn i bildet, så får de prøve seg blant annet på ukulele, før barneskolens musikkundervisning, for første gang i år, rundes av med musikaloppsetning i sjuendeklasse.

– Jeg syntes vi burde avslutte med noe større, sier Kristiansen.

Hun fant fram til Grease, for den syntes hun passet klassa. Dessuten var musikklæreren selv med og satte opp Grease da hun gikk i tiendeklasse.

– Jeg har ikke gjort noe sånn før med elever, så jeg var spent. Men de er kjempeflinke, motiverte og jobber godt sammen, sier læreren.

Før jul tjuvstartet de arbeidet med å se Grease på film, og de hadde dramaøvelser.

– Da var utfordringen å gå ut på gulvet og kanskje dumme seg ut. Først var det mange som sa de ikke ville, men da de fikk prøvd litt, ville alle på scenen, forteller Kristiansen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.