Fredag var utbygger Børre Johnstad, Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth og stortingsrepresentantene Tor André Johnsen (Frp) og Kristian Tonning Riise (H) i møte hos Bane Nor i Oslo. Bakgrunnen var den lange listen med krav Bane Nor stiller i forbindelse med den planlagte ombyggingen.

Etter møtet var det en oppstemt Løten-delegasjon HA snakket med på telefon. Resultatet av det halvannen time lange møtet er at kravene fra Bane Nor er redusert til at utbygger må engasjere et konsulentfirma, som skal lage en rapport om hva en eventuell elektrifisering av Rørosbanen vil bety for meieriet med tanke på stråling.

Rapporten skal leveres Bane Nor, og deretter er det bare å vente på klarsignal, ifølge Johnsen og Johnstad.

– Nå er det bare ett punkt som står igjen: Strålestyrken skal dokumenteres. Det var bra å møtes ansikt til ansikt. Vi fikk ryddet opp i flere ting. Tre års kamp har forhåpentlig kommet til vegs ende, sier Johnstad.

håper på rask løsning

Også Løten-ordfører Lilleøkseth kan rapportere om «sommer og smil i oslobyen». Hun beskriver møtet som veldig godt, og håper at de nå kan komme til en løsning for Løtens praktbygning.

– Min oppfatning er at dette lar seg løse i løpet av kort tid, og at vi snart kan se lys i vinduene og glade beboere i Løten meieri, sier Lilleøkseth.

omkamp i 13. time

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen forteller at Løten meieri er den saken han har jobbet aller mest med i sin tid på Stortinget, i tillegg til E16-utbyggingen.

– Jeg er både overrasket og skuffet over at vi måtte gå en ny runde med meieriet. Jeg synes det er merkelig med en omkamp nå i ikke 12., men 13. time. I løpet av vinteren har jeg vært i møter med alle mulige personer som kan ha innvirkning på saken. Nå håper jeg vi skal løse saken for andre gang. Det er to muligheter: Enten må utbygger få til en løsning sammen med Bane Nor, eller så må det til en ren politisk overstyring igjen, sa Johnsen til HA før han gikk i møte med Bane Nor fredag.

Etter at møtet var ferdig, var det en langt mer oppstemt stortingsrepresentant som ringte HA. Nå håper Johnsen og Johnstad at resten av saksbehandlingen går på skinner, og at Bane Nor kan gi klarsignal før sommerferien.

– Børre var så fornøyd etter møtet at han tillot seg en klem av samfunnskontakten i Bane Nor. Når utbygger er fornøyd, er jeg fornøyd. Jeg anser saken som avsluttet nå, sa Johnsen til HA etter møtet.

– MEIERIET HADDE RAMLA NED

Utbygger Johnstad, som selv har vært i møter på Stortinget flere ganger i forbindelse med saken, roser Johnsens utrettelige arbeid.

– Uten Johnsen hadde meieriet ramla ned. Det er viktig med politikere som tør, og som står på. I dag gikk det tre andre politikere på én Johnsen, sier Johnstad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.