Kongla, som Sentralen-avdelingen heter, er en satellittavdeling under Skøienhagan barnehage. Foreløpig har seks små barn fra null til tre år plass her. Utover høsten kommer det tre til.

Mandag kom de større barna fra Skøienhagan barnehage på innvielsesfest for å se hvor fint de minste har fått det.

– Det er fint her. Men vi har litt mere leker i barnehagen vår, sier Thea Nybø (4) og Adrian Rustaden Vinar (5) fra toppen av det bitte lille klatrestativet.

Politikerne i Løten måtte kaste seg rundt da det i sommer ble klart at ni barn ville stå uten barnehageplass ved skolestart. Det ble bestemt at Sentralen skulle forvandles fra ungdomshus til barnehageavdeling. På Kongla har det vært full fart siden midten av september, men først på mandag ble barnehageavdelingen formelt åpnet med ordførerbesøk og marsipankake.

SAMARBEID MED SKØIENHAGAN

Ingrid Bjørnstad er styrer for Skøienhagan, og dermed også for avdeling Kongla.

– Jeg må berømme alle som har stått på for at vi skulle få til dette. Lokalene fungerer veldig bra, sier Bjørnstad.

Førsteetasjen er godkjent for å drive barnehage. Der har de fått på plass tilpassede møbler, stellerom og blant annet sikret trapper. Utendørs er området gjerdet inn, de har fått sandkasse, huskestativ og et lite klatrestativ.

– Det er blitt et veldig bra bygg og uteområde, sier Bjørnstad.

Hun forteller at moderbarnehagen Skøienhagan og Sentralen-avdelingen skal ha en del samarbeid. Det hender de går på besøk til hverandre, de skal feire Lucia sammen. Men de må ta det skritt for skritt, for nå i begynnelsen har de vært i innkjøringsfasen.

politikerne var enige

Ordfører Bente Elin Lilleøkseth, rådmann Tollef Imsdalen og kommunalsjef Inger Torun Holmgren var blant dem som hadde tatt turen til den offisielle barnehageåpningen mandag. Ordføreren klippet snor på høytidelig vis, godt hjulpet av en flokk småtasser. I første omgang er det tenkt at Sentralen skal være barnehage i to år mens barnehagesituasjonen i Løten utredes videre.

– Prosessen for å få på plass barnehage her var veldig rask. Vi klarte ikke å åpne til 15. august på grunn av en forsinka leverandør, men resten har gått etter planen, sier Lilleøkseth.

Hun synes det er fint å se at Sentralen, som tidligere har huset eldre ungdom, nå kan brukes til de yngste.

– Det er viktig for oss å ha god barnehagedekning. Det er med på å gjøre Løten til en attraktiv kommune å bo i for småbarnsfamilier, sier Lilleøkseth.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.