– Det er ikke annet å si enn at det ikke bar seg.

Det sier Inger Mari Bryhni (63) til HA.

Hun er styreleder og registrert som 50 prosent eier i Løten-selskapet Selskapsdamene AS.Oddrun M. Rosvoll Sagevik (46) er registrert med resten av aksjene.Nå har de to begjært oppbud.

Selskapsdamene AS

Senhøsten 2012 registrerte de Selskapsdamene AS.

Aksjekapitalen var på 30.000 kroner (minstekravet). Med base i velkjente Bøndsen skulle damene tilby både lokaler, mat, drikke og catering. De tilbød også å lage mat hjemme hos folk.

Da HA første gang omtalte etableringen startet artikkelen slik:

«De satser friskt med fullt konsept, Mari Bryhni og Oddrun Merete Sagevik. Og som tidligere tiders bygdekokker kan de også komme hjem til folk og koke for selskapet.»

Samme år meldte selskapet om en drøy håndfull ansatte – for det meste i små stillinger.

1,7 millioner

Selskapets første hele driftsår ble også det største. I 2013 rundet driftsinntektene (salg eks mva.) 1,7 millioner kroner.

Driftsresultatet ble på minus 64.000 kroner og resultat før skatt på minus 71.000 kroner.

Året etter falt inntektene litt til 1,4 millioner kroner. Driftsresultat og resultat før skatt var omtrent som året før.

For 2015 – året da selskapsdamene kastet inn håndkledet – var det driftsinntekter på 68.000 kroner. Ved årsskiftet egenkapitalen forverret seg fra minus 222.000 til minus 298.000 kroner.

Etter fire år på rad med røde tall var det ikke annet å gjøre enn å begjære oppbud.

Hektisk i 20013

HA hadde en ny helsides reportasje om damene og virksomheten sommeren 2013. Da hadde de overtatt også kafédriften på Bøndsen og meldte om en hektisk tid med mye jobb.

Bryhni vil ikke si noe om hvor mye penger de to har tapt på Selskapsdamene AS.

Hun sier at de ga seg i februar 2015 og at konkursen kommer først nå fordi det har tatt lang tid å avvikle selskapet.Bryhni vil ikke si noe om hvordan de to har opplevd tiden med selskapet og påfølgende konkurs.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.