– Det er ikke annet å si enn at det ikke bar seg.

Det sier Inger Mari Bryhni (63) til HA.

Hun er styreleder og registrert som 50 prosent eier i Løten-selskapet Selskapsdamene AS.Oddrun M. Rosvoll Sagevik (46) er registrert med resten av aksjene.Nå har de to begjært oppbud.

Selskapsdamene AS

Senhøsten 2012 registrerte de Selskapsdamene AS.

Aksjekapitalen var på 30.000 kroner (minstekravet). Med base i velkjente Bøndsen skulle damene tilby både lokaler, mat, drikke og catering. De tilbød også å lage mat hjemme hos folk.

Da HA første gang omtalte etableringen startet artikkelen slik:

«De satser friskt med fullt konsept, Mari Bryhni og Oddrun Merete Sagevik. Og som tidligere tiders bygdekokker kan de også komme hjem til folk og koke for selskapet.»

Samme år meldte selskapet om en drøy håndfull ansatte – for det meste i små stillinger.

1,7 millioner

Selskapets første hele driftsår ble også det største. I 2013 rundet driftsinntektene (salg eks mva.) 1,7 millioner kroner.

Driftsresultatet ble på minus 64.000 kroner og resultat før skatt på minus 71.000 kroner.

Året etter falt inntektene litt til 1,4 millioner kroner. Driftsresultat og resultat før skatt var omtrent som året før.

For 2015 – året da selskapsdamene kastet inn håndkledet – var det driftsinntekter på 68.000 kroner. Ved årsskiftet egenkapitalen forverret seg fra minus 222.000 til minus 298.000 kroner.

Etter fire år på rad med røde tall var det ikke annet å gjøre enn å begjære oppbud.

Hektisk i 20013

HA hadde en ny helsides reportasje om damene og virksomheten sommeren 2013. Da hadde de overtatt også kafédriften på Bøndsen og meldte om en hektisk tid med mye jobb.

Bryhni vil ikke si noe om hvor mye penger de to har tapt på Selskapsdamene AS.

Hun sier at de ga seg i februar 2015 og at konkursen kommer først nå fordi det har tatt lang tid å avvikle selskapet.Bryhni vil ikke si noe om hvordan de to har opplevd tiden med selskapet og påfølgende konkurs.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00