• RESEPSJON: Slik ser det ut i resepsjonen til Rosenlund Park. Bildet er hentet fra annonsen på Finn.no.FOTO: INVISO

Den gamle trebygningen fra 1915, beliggende mellom Løten sentrum og Ådalsbruk, har vært brukt til mye forskjellig opp gjennom tiden. Huset ble opprinnelig bygget som gamlehjem. Senere ble det Kvinneuniversitet her, og fra 2006 er det drevet hotell og konferansevirksomhet. Gunnar Søberg har vært eier og Rosenlund-vert i 11 år.

– Det er ingen spesiell grunn til at jeg selger nå, men nå har jeg tatt avgjørelsen. Jeg har lagt ned mye arbeid her gjennom 11 år, sier Gunnar Søberg.

Han har vurdert å selge flere ganger tidligere, men ikke tatt steget. I fjor ønsket en bedrift å kjøpe hele stedet, men da var ikke Søberg klar for å kvitte seg med det.

– Nå er tida moden. Alle ungene mine har gode utdannelser og går andre veger. Det er ingen av dem som vil ta over, sier Søberg, som håper å kunne selge til noen som vil ta vare på huset videre.

MANGE ER INTERESSERT

Før helgen ble annonsen for Rosenlund Park lagt ut på Finn.no. Det er DNB Eiendom som tar seg av salget. Gunnar Søberg har selv fått en håndfull henvendelser.

– Responsen har vært god. Vi har flere interessenter allerede. Det blir spennende å se, sier han.

Eiendomsmegler Endre Juell-Andersen hos DNB har også fått en god del telefoner fra potensielle kjøpere til eiendommen, som altså har en pris på 8 millioner kroner.

– Det har vært bra med interesse, både fra private og fra folk som tenker drift. Også andre typer drift enn hva som er der i dag, sier Juell-Andersen.

Han omtaler eiendommen som veldig spesiell, og som godt vedlikeholdt.

Gunnar Søberg har brukt mye tid på Rosenlund park, og han sier at det han har tjent er investert i å holde bygningen ved like.

sveitserjugendstil

Byggingen av Rosenlund begynte i 1913, og huset sto ferdig to år senere. Hovedbygningen har et bruksareal på hele 1.027 kvadratmeter fordelt på to fulle etasjer samt kjeller. I tillegg har huset et stort loft. Bygningen er oppført i sveitserjugendstil. I tillegg til hovedbygningen er det to utleieboliger på tomten og en eldre låve.

Siden 2006, mens Gunnar Søberg har stått som eier, har Rosenlund Park vært brukt til kurs, konferanser, selskapeligheter og konserter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00