I dag rommer bygget blant annet Europris, Vitus apotek, Vinmonopolet og Løten fysioterapi.

Nå ønsker huseier Coop å selge bygget.

– Grunnen er veldig enkel. Vi hadde en Mega-butikk der, men den ble lagt ned, så vi har ingen egne butikker der lenger. Vi ønsker å ha fokus på de stedene vi selv er representert, sier Ulf Storbekk som er daglig leder i Løten Eiendom AS.

De er en del av Coop-systemet og er eier av eiendommen.

Bygget er delt i to seksjoner hvor Løten Eiendom eier første etasje, kjeller og deler av andre etasje. Det er denne delen som selges. Resten eies av Løten kommune.

Ingen pris

Som HA har omtalt tidligere er Coop interessert i å etablere seg på Ånestad.

– Kan dette salget utløse midler til en etablering der?

– Det er to forskjellige selskaper, så det går helt uavhengig av hverandre, sier Storbekk.

Det er Innlandet Næringsmegling og megler Ingar Finstuen som står for salget. Eiendommen ble lagt ut fredag, og er ikke satt opp med noen prisantydning.

– Vi har ikke gått ut med en formell pris, så det er opp til budgivere å vurdere selv. Men bygget er bokført med en verdi på rundt 21 millioner, sier Finstuen.

Eiendommen er fullt utleid, og leiekontraktene følger salget. Brutto leieinntekter i bygget er i 2017 på i overkant av to millioner kroner.

Finstuen forteller at responsen så langt har vært god.

Attraktivt

– Er næringseiendommer som dette i Løten attraktivt?

– Er det rett objekt, rette leietakere og bra beliggenhet, så er eiendommene attraktive. Det har man her, sier Finstuen.

Maren Torbergsen er butikksjef hos Europris i bygget. Hun har ingen tanker om at bygget skal selges.

– Vi fikk vite det gjennom annonsen. Vi har ikke fått noen info, sier hun.

Mary Engebakken er kunde i bygget, og håper butikkene som er der i dag får bli også etter salget.

– Apoteket er svært viktig for dem som bor i Løten. Det er nok også behov for Vinmonopolet. Det er lettvint å ha butikkene i sentrum. De blir jo også godt brukt av løtensokningene, sier Engebakken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.