Da Mattilsynet var på besøk hos en sauebonde i Løten fant de brudd på flere regelverk. Nå krever de at bonden må rydde opp i flere forhold.

Til sammen har Mattilsynet merket seg seks ting de krever bonden må gjøre noe med i nærmeste framtid.

Blant annet krever de at et lam må avlives. Lammet ble født i fjor, og Mattilsynet skriver i tilsynsrapporten at det er svært tynt og lite, med en vekt på 5–6 kilo.

De krever også at ungsøyer som skal lamme må få bedret fôring, med kraftfor og mineraltilskudd, fram mot lammingen.

I tillegg er det ikke installert brannvarslingsanlegg i sauefjøset, slik reglene krever i sauefjøs med mer enn 30 vinterfôra sauer. Det manglet også brannslokkingsapparat.

Til slutt fant Mattilsynet at ikke alle sauene var merket, og krever at det blir gjort på alle sauer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.