• Skuespill: Veronica Kalinowska (bak til venstre), Åshild Hyttebakk, Iselin Hansen (Bak til høyre) og Ada Elise Strand under «Bygda som glemte at det var jul).
  • Sang: Magnus Engen Østhagen (f.v.), Christian Bråthen Triggs og Bror Åsmund Mittet Bekkevold sang fra scenen.

– Vi har øvd i tre til fire uker, både hjemme og på skolen. Det har vært tre-fire timer med øving hver dag, sier Åshild Hyttebakk (9).

Og etter all øvingen var det tirsdag klart for den store dagen for elevene i 1.–4. klasse på Jønsrud skole. Endelig skulle de få framføre skuespillet «Bygda som glemte at det var jul» og en rekke julesanger foran publikum.

Først sto generalprøven for tur. Ordfører, rådmann, pensjonister og andre inviterte var de første som fikk se årets juleforestilling. Etter nærmere en time med skuespill, sang og musikk ventet det stående applaus og superlativer fra publikum i salen.

Og elevene var selv kjempefornøyde etter å ha gjennomført forestillingen.

– Det var mye morsommere å spille foran publikum, sier Iselin Hansen (9).

Dømt ut fra ansiktsuttrykkene og innlevelsen på scenen, så det også virkelig ut som at elevene koste seg under forestillingen.

– Det var faktisk ganske gøy, men jeg gruet meg litt i starten, sier Hansen.

Også Hyttebakk var fornøyd.

– Det gikk jo bra, men det var litt flaut på slutten, smiler hun.

Lærer Marit Schjerpen sto for regien. Hun forteller at dette er en tradisjon.

– Hvert år har 1.–4. klasse juleforestilling, og 5.–7. klasse har vårforestilling. Vi har fire ulike forestillinger som vi veksler mellom til jul for å få litt variasjon, sier Schjerpen.

Hun forteller at det går med en del tid til øving, men at det også er mye læring i det for elevene.

– Det er mye god læring i dette. Et av målene med forestillingene er at flere og flere skal tørre å stå på scenen, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.