– Hvis vi bare skal sitte og se i en bok, er det ikke så gøy på skolen. Vi må ha det sosialt også. Sånn er det sikkert for foreldrene også. Det er fint at de kan møtes et annet sted enn bare på foreldremøter, sier Jørgen Haraldsen (11), 6.-klassing på Lund.

Lørdag 25. mars har han, Eirik Johansen (snart 11), Anneli Velle Opsahl (11), Kristin Toven i FAU og andre store og små tilknyttet Lund skole satt av til Lund-dagen. Hvert klassetrinn har ansvar for sine aktiviteter. Ansiktsmaling, lykkehjul, lotteri, ridning, melkespannholding og muligens også konebæring er blant aktivitetene som står på det rikholdige programmet. I tillegg blir det både kafé i gymsalen og auksjon.

LYDANLEGG OG LEIRSKOLE

Selv om Lund-dagen skal være en hyggelig dag der folk som sokner til skolen kan bli bedre kjent, er målet først og fremst å tjene penger. I fjor arrangerte de Lund-dag for første gang etter mange års opphold, og da gikk pengene, 43.000 kroner, til lydanlegg i gymsalen. I år skal det spares til leirskole. Jørgen og Anneli satser på å slå fjorårets rekord.

– Ja, det må vi prøve å slå. Det skal vi greie, sier Jørgen.

– Hvordan da?

– Barnas sjarm! svarer Anneli.

Etter en opprydning på skolen kunne de i fjor auksjonere bort en del gamle plansjer og kart. FAU har i år henvendt seg til foreldrene med spørsmål om noen godbiter. Skulle noen ha noe på lager, er det fortsatt bare å melde fra til FAU.

DET BLIR FOR MYE LODDSALG

Toven i FAU forteller at de har valgt å bruke inntektene fra Lund-dagen på leirskoleopphold i år for å dempe innsamlingsbehovet i forbindelse med andre arrangement. Finansiering av leirskole har gjerne vært tema hver gang foreldrene har vært samlet, og Toven sier at de heller setter alle kluter til på Lund-dagen, så kan de droppe loddsalg på andre arrangement.

Hun presiserer at Lund-dagen ikke bare er folk dem som hører til skolen og Brenneriroa, men at arrangementet er åpent for alle. Men det er Lund det handler om.

– Detter er en kjempefin dag for Lund, synes jeg. Folk kan få oppleve hvordan Lund er – hvor mye fint man kan få ut av Lund. Samtidig tjener vi penger, sier Jørgen og beskriver en vinn-vinn-situasjon.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.