I det siste tone var sunget, og siste dansetrinn tatt, grep en bestefar mikrofonen. Bestefaren, som heter Bjørn Austeng, virkelig storroste elever og lærere som hadde gjort den høyst lokale Grease-oppsetning mulig.

Og det var fortjent, for det er en sprudlende og artig gjeng som nå kan krysse av for å ha fullført sju år på Ådalsbruk skole.

POTETER OG KJØTTKAKER

Historien om Sandy og Danny er godt kjent. Ådalsbruk-elevene og musikklærer Anneli Kristiansen, som har holdt i tømmene, gjorde den lokal. Danny (Benjamin Hagen Austeng) kunne fortelle kompisene i T-Birds at han hadde møtt ei skikkelig bra dame i Haverbekkvika i sommer, men at hun, Sandy (Kaia Lundby Sigvartsen), skulle flytte til Bærum.

Fra kameratene ble ikke den romantiske nyheten tatt godt imot:

– Det eneste damer duger til, er å koke poteter og lage kjøttkaker, hevdet en av dem.

Men til tross for motbør både fra T-Birds og venninnegjengen Pink Ladies, gikk det som det stort sett går i teaterforestillinger, Sandy og Danny ble et par. Eller som Ådalsbruks Danny sa:

– Nå trenger Sandy og jeg ti minutter for oss selv...

småflau replikk

Akkurat den replikken hadde Benjamin grudd seg litt til.

– Jeg var redd det skulle bli flaut, men jeg synes det gikk ganske bra, kunne han fortelle HA da salen var i ferd med å tømmes.

Benjamin og kameratene Oliver Johnsen og Ole Johan Fallet Torp syntes det var godt å få vist forestillingen.

– Vi har krangla en del undervegs, men da vi endelig fikk på oss kostymer og hadde publikum i salen, skjerpa vi oss, forteller guttene.

Og ikke nok med at foreldre og besteforeldre ble imponert, det ble også lærer Anneli Kristiansen.

– Jeg visste ikke hvor mye jeg kunne forvente av 7.-klassinger, men dette ble helt supert, sa Kristiansen, som felte en ørliten tåre da det viste seg at elevene i smug hadde kjøpt en blomst til henne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.