– Vinterferien har vært veldig bra. Det har kommet nesten en halvmeter med nysnø, og mellom snøværet har det vært strålende sol, sier Ola Bolstad i Budor sport og fritid med et smil.

Vinterferien er over på Hedmarken og hverdagen er tilbake. På Budor er de fornøyd etter rekordbesøk i fjellet den siste uka.

– I vinterferien i fjor hadde vi det høyeste besøket i skitrekket noensinne. I trekket er det nok et par prosent ned i år, men det har vært veldig mange som har vært med på andre aktiviteter. Totalomsetningen, om man tar med alle aktiviteter og tilbud, er garantert den høyeste noensinne, sier Bolstad.

Fulle hytter

For i tillegg til skitrekket har folk strømmet til gjestegården, mange har deltatt på kanefart, det har vært aktivitetsløyper i Koiedalen og Mattisrud har arrangert aktiviteter.

– Vi har ikke omsetningstall eller besøkstall for skitrekket klart ennå, men det har vært mange hundre hver dag. I slutten av uka var det tidvis mye kø i heisen, og det er ganske sjeldent på Budor, sier Bolstad.

På utleiefronten har det også vært en god periode, og etterspørselen har vært stor.

– Det har vært helt fullt på det vi har av overnatting i lang tid før ferien. Vi kunne ha leid ut tre ganger så mange overnattingsplasser om vi hadde hatt kapasiteten til det, sier Bolstad.

Lovende utsikter

Selv om vinterferien er over, er det ingen grunn til noen hvileskjær for gjengen på Budor.

– Vi må stå på. Nå er det mange skoler som skal hit i ukene framover. I tillegg er det mye trøkk i helgene, sier han.

Og selv om påsken fortsatt er noen uker unna, ser det lovende ut for Budor, sier Bolstad.

– Det er nesten fullt på overnattingene i påsken. Det har aldri vært så stor pågang på overnatting som det er nå, sier han.

Bolstad er sikker på at de om noen måneder kan se fornøyd tilbake på sesongen totalt sett.

– Hva er grunnen til at Budor er så populært nå?

– Det er først nå nylig det har kommet litt snø i lavere strøk. Vi har hatt snø og gode løyper siden november, og vi har vært den første plassen man kommer til med snø om man kommer fra sør. Det ser absolutt bra ut for sesongen, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.