– Jeg er fornøyd med at KrF og Venstre brøt med sine venner i Høyre og Frp og sikret de 18 millionene som skulle på plass for at prisnedskrivingstilskuddet skal videreføres, sier Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap).

I forbindelse med årets jordbruksforhandlinger foreslo Landbruks- og matdepartementet å avvikle prisnedskrvingstilskuddet på norsk potetsprit med 18 millioner kroner. Motstanderne av forslaget hevdet at dette ville føre til dårligere utnyttelse av norske poteter, og at produksjonen av norsk akevitt ville bli dyrere.

Lilleøkseth var blant dem som mente at både lokale bønder og Løiten-akevitten ville bli rammet. Hun er fornøyd med at støtten videreføres.

– Det er viktig å utnytte alle ressurser, også de potetene som ikke går til vanlig bruk. Samtidig bidrar det til å redde merkevaren norsk potetsprit - akevitten. Som ordfører i akevittkommunen Løten er jeg veldig glad for dette. Løiten er en av de sterkeste norske merkevarene, sier ordføreren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.