• Tor Andre Johnsen.
    FOTO: Asgeir Høimoen
  • Fylkesråd Anne Karin Torp Adolfsen (Ap)
    Foto: Hege Engdal Rusten

Stortingsrepresentantens kommentar er skrevet til Anne Karin Torp Adolfsen (Ap) i fylkestinget. «Du vet like godt som meg at NTP ikke er mer verdt enn papiret den er skrevet på og at tidligere regjeringer ikke klarte å innfri de ambisjoner og løfter de hadde», skriver Johnsen til Adolfsen.

Adolfsen sier til HA at hun synes det er svært underlig at en stortingsrepresentant i transportkomiteen kan omtale Nasjonal transportplan på en slik måte.

– Jeg blir egentlig helt målløs. Dette er litt for ufattelig, sier Adolfsen.

På Facebook svarer hun Johnsen blant annet «At NTP ikke er verdt papiret den er skrevet på får stå for din regning!»

– Hva styrer han da etter hvis han mener at NTP, som hele Norge bruker utrolig mye tid på, ikke er verdt mer enn papiret den er skrevet på? Det undrer jeg meg veldig på, sier Adolfsen.

– var spissformulert

Debatten startet med at Johnsen tagget Lilleøkseth i et innlegg om at han ser fram til å lose saken om riksveg 3/25 gjennom Stortinget, at han vil se på mulighetene for å få redusert bomsatsene, og at renta for prosjektet er altfor høy, underforstått at kommunen og fylket burde jobbet for lavere rente.

Adolfsen kommenterer at vegen hadde vært ferdig i 2018 om opprinnelig plan var fulgt, og det er denne påstanden som får Johnsen til å hevde at NTP ikke er verdt papiret den er skrevet på.

– Når Adolfsen kritiserer oss for å forsinke riksveg 3/25, er det en påstand. Derfor sier jeg at NTP bare er et generelt styringsverktøy. Det er de årlige bevilgningene i Stortinget som er viktige. Det hjelper ikke å ha en plan, om man ikke følger opp med bevilgninger. De rødgrønne var dårlige på å gjennomføre NTP-planen. Vi har overoppfylt NTP og etablert Nye Veier, som løfter viktige prosjekter ut av NTP. Det gir langsiktig forpliktende forutsigbarhet, sier Johnsen.

– Betyr kommentaren din at du, som medlem i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, mener at NTP ikke er noe verdt?

– Selvfølgelig er NTP et avgjørende viktig styringsverktøy. Planen gir viktige føringer. Kommentaren min er spissformulert, men på Facebook må man være litt spissformulert. Den var et diskre spark tilbake til Adolfsen, som påstår at vi forsinker riksveg 3/25, sier Johnsen.

UTROLIG, SYNES ORDFØREREN

Debatten mellom Johnsen og Adolfsen ligger på Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseths Facebook-side. Også Lilleøkseth reagerer på Johnsens utspill. Hun skriver i en kommentar på Facebook at hun undrer seg på hvilke styringsverktøy Johnsen bruker i arbeidet på Stortinget.

– Det er helt utrolig at et medlem i transportkomiteen på Stortinget kan si noe sånt, sier Lilleøkseth til HA, og legger til at hun mener utspillet er en sterk nedvurdering av den jobben som legges ned i NTP.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.