Som HA har omtalt tidligere, planlegger Løten kommune nye boligtomter sør for dagens boligfelt på Bergum. Nå er planene et skritt nærmere å bli virkelighet.

Norconsult har nå laget forslag til hvordan det nye boligfeltet kan se ut. I forslagene vises det at det kan bli plass til opptil 260 nye boliger i området, som kalles Bergum sør. I et alternativ med bare eneboliger på det nye feltet vil det være plass til rundt 90 boliger, mens om man velger kun rekkehus kan området romme rundt 260 boliger.

– Dette er foreløpige forslag som skal bearbeides. Det er ikke en plan som begrenser hvor mange boliger det skal være av hver type, sier plansjef i Løten kommune Yngvar Pederstad til HA.

Turområde

Kommunen har satt av penger til utbyggingen av tomtefeltet i 2018 og 2019. Det kan ligge an til at første etappe av utbyggingen kan skje i 2018.

– Det er meget sannsynlig at dette boligfeltet blir virkelighet, sier Pederstad.

De sørlige delene av dagens boligfelt på Bergum ligger helt inntil skogkanten. En skog som er mye brukt som turområde.

Sommeren 2016 skrev HA om at beboere på Bergum ba kommunen ta vare på deler av skogen i området. Sigbjørn Sletten synes det er synd at det nå ser ut som at boligfeltet vil ta store deler av skogen.

– Det ødelegger turmulighetene for mange. Det er synd. Det er få områder i sentrum hvor man kan komme seg ut i friluft uten å kjøre bil nå, sier Sletten.

Populære tomter

Pederstad er ikke like bekymret for friområdene.

– Det er regulert et friområde mellom feltene i en gammel plan, og det kan jo bli skog i dette friområdet. Men hovedhensikten her er at det skal bli boligområde, sier Pederstad.

I løpet av 2016 ble det 45 nye løtensokninger ifølge Statistisk sentralbyrås oversikt over innbyggertall, og kommunen legger nå til rette for en fortsatt økning ved å opprette flere tomter.

– Det er ikke mange tomter igjen i Løten nå, men vi får 11 nye tomter i Slipervegen på Ådalsbruk til sommeren, sier Pederstad.

Fra før har tomtene blant annet på Norderhovskogen ved Brenneriroa gått unna.

– Det er heldigvis populære tomter i Løten, sier plansjefen.

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.