– I forslaget til lokal struktur i Innlandet politidistrikt som nå er på høring, er Løten lensmannskontor foreslått nedlagt. Nedleggelse av lensmannskontoret er i stor grad en formalisering da vakt- og patruljetjeneste og etterforsking allerede er ivaretatt Hamar, sier politimester i Innlandet politidistrikt Johan Brekke.

I forbindelse med den forestående nærpolitireformen er det foreslått en rekke endringer i strukturen for politiet i Innlandet. I Løten er det foreslått å legge ned Løten lensmannskontor, og opprette en formell politikontakt i kommunen. I praksis vil det bety en tilnærmet videreføring av dagens ordning, skal vi tro Brekke.

– Et minimum

I dag har lensmann Jan Kampenhøy kontortid tre dager i uka på rådhuset i Løten.

– Den ordningen vil i det vesentlige bli videreført for kommunen, men da gjennom en politikontakt, sier Brekke.

Han lover imidlertid ikke at politikontakten får kontortid i kommunen tre dager i uka.

– I alle kommuner skal det være en politikontakt som skal være fysisk tilgjengelig for den enkelte kommune minst én dag i uken, sier han.

Løten-ordfører Bente Elin Lilleøkseth mener dagens løsning med tre dager i uken, er et minimum.

– Noe mindre enn det er uakseptabelt, sier Lilleøkseth.Hun trekker fram at politidirektør Odd Reidar Humlegård under sitt besøk i Løten tidligere i høst uttalte at dagens ordning må beskrives som et minimum for en kommune av Løtens størrelse.

Tydeliggjøring

Hun mener det er viktig med tilstedeværende politi i Løten.

– Det er umåtelig viktig at Løten har et politi som er til stede slik at folk kan utrette ulike gjøremål, og ikke minst for det forebyggende arbeidet, sier hun.

Til onsdagens møte i formannskapet i Løten, har rådmann Tollef Imsdalen skrevet et forslag til høringsuttalelse fra kommunen. Her bes det om en presisering av hvilke oppgaver som skal håndteres av politikontakten i Løten. Blant annet stilles det spørsmål ved at flere av lensmannens oppgaver i dag ikke knyttes til politikontakten, men til tjenestestedet, som blir Hamar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.