Prosjekteringsleder Arne Meland i Statens vegvesen forteller at de mandag får inn papirer fra selskaper som vil bygge nye riksveg 3/25. Han regner med mellom fem og ti interessenter.

– Innen 12. juni skal vi ha valgt ut tre godt kvalifiserte leverandører, som inviteres til å gi et tilbud, forteller Meland.

I oktober skal disse levere sitt første tilbud, og etter flere runder og flere møter skal Statens vegvesen i januar 2018 velge leverandør. I løpet av våren 2018 skal kontrakten signeres.

OPS-selskapet skal finansiere og bygge vegen, i tillegg til å drifte veganlegget de første 20 årene, men det er fortsatt Statens vegvesen som eier vegen.

– Når de skal drifte vegen i 20 år, er det i deres interesse å bygge noe som er solid, sier Meland.

Meland regner med at internasjonale aktører melder interesse, men kontraktspråket er norsk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.