• FUNGERER BRA: Ordfører Bente Elin Lilleøkseth synes det er greit at næringskontakten sitter i Hamar. FOTO: HALVARD BERGET

Forretningsutvikler Berte Sollerud Helgestad i Hamarregionen Utvikling er Løtens nye næringskontakt. Løten har i motsetning til mange andre kommuner ingen næringssjef, men har i stedet valgt å satse på interkommunalt samarbeid. Løten synes så langt det er den beste ordningen. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth sier at løsningen ikke er spikret for all framtid. Kommunen starter nå arbeidet med en ny næringsplan, og i den forbindelse kan det godt hende at resultatet blir en dedikert næringslivsstilling i eget hus. Om løtensokningene selv måtte mene det er det beste.

500.000

Løten velger per i dag altså å bruke det interkommunale samarbeidet Hamarregionen Utvikling og derigjennom kjøpe seg tjenester for næringslivsutvikling. Løten bidrar med en grunnfinansiering på 500.000 kroner. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth sier Løtens linje har vært interkommunalt samarbeid.

– Det ble en vedtatt og opplest kurs etter at kommunen gjennom folkeavstemningen tidlig på 90-tallet sa klart nei til sammenslåing med Hamar. Jeg ser det ikke som noe problem at næringskontakten sitter i Hamar. Vi har vurdert ordninger med for eksempel én kontordag i uka her i Løten, men synes det fort kan bli vel rigid å låse næringslivssaker til en fast da i uka. Vi må stille oss slik at vi får mest igjen for pengene. Gjennom interkommunalt samarbeid får vi igjen fire kroner for hver krone vi skyter inn, mener ordfører Bente Elin Lilleøkseth å vite.

fleksibel

Berte Sollerud Helgestad med mastergrad i ledelse og innovasjon begynte i Hamarregionen Utvikling i september og ser fram til jobben med også å være næringskontakt for Løten.

– Jeg er fleksibel og kommer til Løten så fort det måtte være ønske om det. Jeg ser det ikke som noe problematisk at jeg til daglig har kontorplass i Hamar. I arbeidet med den nye næringsplanen vil jeg være med i prosjektgruppa og kommer til å bruke mye tid i Løten, sier Helgestad.

I likhet med ordføreren har hun store forventninger til ny næringsplan, og aller først til næringstreffet 25. november.

– Det er viktig at næringslivet i Løten nå gir beskjed om hva det ønsker på ha fokus på. Løten har store muligheter, og det er nå næringslivet og kommunen kan bestemme hva Løten skal være – hva det skal satses på. Det er viktig å ha et åpent utgangspunkt og tørre, sier Helgestad.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.