• Butikksjef: Levi Andersen har grunn til å smile.

Da kjøpmann Levi Andersen overtok Joker-butikken på Klevbakken, sa han at bruksingene var nødt til å begynne å handle der om han skulle få det til å gå rundt. Fem millioner kroner ble spyttet inn i oppussingen for å gi butikken et mer moderne utseende.

Kundene har strømmet til den moderne matvarebutikken. Andersen har drevet Joker Klevbakken i under et år, så å sammenligne regnskap med tidligere år blir vanskelig, men kjøpmannen selv forteller om en eventyrlig salgsøkning.

– Vi har økt dagsomsetning på mellom 50 og 130 prosent sammenlignet med den gamle butikken. Det må betyr at bruksingene er fornøyd med butikken sin, sier Andersen.

merker påsken godt

I tillegg til at flere folk i lokalmiljøet har begynt å handle på Joker’n, har også nedleggelsen av Joker i Åsbygda spilt en rolle for butikken på Klevbakken. Jan Kåre Rønningen er en av dem som nå stopper på Ådalsbruk for å handle.

– Vi handlet stort sett i Åsbygda før. Det var veldig kjekt å ha butikk der, men denne ligger også bra til. Butikken er blitt fin og oversiktlig, sier Rønningen.

En annen butikk som ligger strategisk plassert, er Joker i Brenneriroa. Der har Andersen solgt varer for 1,2 millioner kroner i løpet av påsken. Til sammenligning er omsetningen en vanlig vinteruke på rundt 500.000 kroner.

– Jeg er kjempefornøyd med påsken. Sammenligner vi denne påsken med fjorårets, har vi hatt en omsetningsøkning på 2,62 prosent. Det er over prisstigningen, sier Andersen, som kan bekrefte at de ansatte har hatt nok å henge fingrene i.

åpner i Elverum i juni

Siste tilskudd på Løten-kjøpmannens butikkliste, er Joker i Elverum. I lokalene etter Kiwi Foseid på Vestad åpner han i juni sin tredje Joker-butikk. I likhet med butikken på Klevbakken skal lokalene renoveres først. Denne butikken vil også ha en søndagsåpen «brustadbu».

– Elverum er et spennende prosjekt. Det er vanskelig å forutsi hvor mange kunder som kommer til den nye Joker’n, for den blir liggende mellom flere andre butikker, men får vi en omsetning på røfflig halvparten av hva Kiwi har hatt, blir det bra, sier Andersen.

Etter planene skal Elverum-butikken åpne 1. juni, men lokalene skal totalrenoveres først.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.