I september åpnet en midlertidig småbarnsavdeling under Skøienhagan barnehage på Sentralen. Dette alene øker kommunens utgifter med 1,9 millioner kroner i 2017.

Nå har kommunestyret vedtatt at det skal settes av 20 millioner kroner til en økning av antall barnehageplasser i Løten sentrum i perioden 2017–2020. I tillegg kommer 500.000 kroner til forprosjekt. Dette er i tråd med anbefalingen i barnehageutredningen for Løten.

NYBYGG ELLER PÅBYGG

Skal barnehagegarantien oppfylles, trenger kommunen flere barnehageplasser. En barnehagerapport som ble lagt fram i høst av en intern arbeidsgruppe, peker på Skøienhagan som mest aktuell for utbygging. Her er det mulig å utvide fra dagens to til hele seks avdelinger.

Om det blir påbygg til en av de eksisterende barnehagene eller nybygg, er foreløpig usikkert. I økonomiplanen er tiltaket omtalt som «ny barnehage».

mer penger til de private

Tilskuddet til private barnehager i Løten har økt i 2016. Dette styres av kostnadsnivået på den kommunale barnehagedriften. Økningen i kommunale utgifter som utløser høyere driftstilskudd til private barnehager, som økt bruk av barnehageplasser i andre kommuner, utvidet regelverk for gratis kjernetid og nedsatt foreldrebetaling, fører til en utgiftsvekst på 2.050.000 kroner i forhold til hva som var satt av 2016-budsjettet.

Under kommunestyrets budsjettmøte pekte Else Bjørke (Sp) på at de kommunale barnehagene i Løten har stramt driftsbudsjett, og at barnehagene i tillegg får økte utgifter til utstyr og mat ved å være miljøsertifiserte. Bjørke foreslo for kommunestyret å kompensere de kommunale barnehagene med 10.000 kroner hver for å dekke inn dette, men dette vil utløse en like stor sum til de private barnehagene, selv om de ikke er miljøsertifisert. Forslaget ble nedstemt.

500.000 til uteanlegg

I budsjettet for 2017 er det i tillegg satt av 500.000 kroner til uteanlegg ved skoler og barnehager. Dette er i samsvar med et tidligere formannskapsvedtak. I år har kommunen blant annet brukt penger på lekeapparater på Lund skole.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.