Løtens kulturskoleelever har funnet på noe ganske så smart: De skal teste hvor mye politikerne kan om kunst og kultur. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth og hennes ordførerrival ved forrige kommunevalg Marte Larsen Tønseth skal forsvare henholdsvis Arbeiderpartiets og Senterpartiets ære i en quiz som virkelig skal sette kunnskapene deres på prøve. Med seg på lag har hver av dem to partifeller.

HER kan du lese en HA-sak om at det er ledig plass i kulturskolen.

– Det blir uansett grådig morosamt. Jeg har faktisk vært med på et lag som har gjort det godt i NM, men det var i allmennquiz. Nå blir det mye musikk. Jeg skjønner at jeg bør skifte batteri i høreapparatene i kveld, så jeg stiller skarp og finjustert, smiler ordføreren.

Lagleder Tønseth er tidligere klarinettist, så hun satser på noen spørsmål om Gammel jegermarsj og tradisjonelt korpsrepertoar.

BRØDSKIVEKUNST

Nesten hele kulturskolen i Løten deltar på konserten i kinoen fra de yngste til de eldste. Dermed blir det stor variasjon både i sjangre og nivå. Men felles for alt som skal framføres, er det at kulturskolelærerne har klekket ut noen vriene spørsmål til stykkene de to politikerlagene skal prøve å besvare. Arrangementet ligner på TV-konseptet «Kontrapunkt».

– Det blir spennende å se hvor lite politikerne vet om kultur ... Nei! Det må du ikke skrive! humrer kulturskolelærer Jon Fredrik Hjemli.

Han sier at lagene må være forberedt på å få mange vanskelige spørsmål. I tillegg har kulturskolen laget en egen avdeling med spørsmål om Munch-bilder. Kunstelevene har nemlig laget kopi av Munch-malerier på brødskiver. I frykt for svartpølsedunst og osteskiver med grønn lugg er ikke brødskivene med til kinoen, men de er avfotografert, og både politikere og publikum skal få gjette på hvilke malerier skivene etterligner. Rådmann Tollef Imsdalen stiller som dommer.

flott pokal til vinneren

Skulle Ap- og Sp-politikerne kjenne at de skjelver litt i buksebaken ved tanken på å skulle få kulturkunnskapene satt på prøve foran en forhåpentligvis fullsatt kinosal, kan Hjemli trøste med at det blir noen Løten-spørsmål også. Vinnerlaget får med seg en skikkelig fin pokal. Men om det blir det røde eller det grønne laget som trekker det lengste strået, vil ikke politikerne spå.

– De som vinner i morgen, er elevene i kulturskolen. De har jobbet hele året, og nå får de vise seg fram og dele det med bygda. Jeg håper mange kommer, ikke for å se på Marte og meg, men for å høre på elevene, sier den konkurranseklare ordføreren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.